Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Na krádež si zohnali aj komplica: Vlámanie vyjde Michalovi (57) a Romanovi (22) draho

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LIEŠŤANY - Zo zločinu krádeže, prečinov porušovania domovej slobody a poškodzovania cudzej veci spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil prievidzský policajný vyšetrovateľ 57-ročného Michala a 22-ročného Romana z okresu Hlohovec. Obvineniu čelí aj 45-ročný František z toho istého okresu, a to za pomoc pri zločine krádeže a dvoch uvedených prečinov.

Prví dvaja obvinení muži sa ešte 22. septembra 2014 vlámali do rodinného domu v Liešťanoch v okrese Prievidza, z ktorého ukradli viacero vecí. Tretí z nich im pri čine napomáhal. Informoval dnes trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička. "Obvinení Michal a Roman odcudzili v dome zo skrine 12 froté osušiek a uterákov, peniaze, rôzne šperky, televízor a iné veci. Ďalej sa pokúsili vypáčiť aj garážové dvere, čo sa im však nepodarilo. Majiteľovi domu krádežou spôsobili celkovú škodu približne 11.000 eur," uviedol Kudlička. 

Ako ďalej ozrejmil, obvinený František poskytol pri spáchanom skutku pomoc Michalovi a Romanovi v podobe dovozu a odvozu z miesta činu na osobnom motorovom aute, za čo dostal finančný podiel získaný z krádeže. "Obvineným za tieto skutky v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov," dodal. 

Viac o téme: VlámanieObvinenie Liešťany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu