Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Nešťastná sánkovačka: Matej (9) sa spustil z kopca v Liptovskom Mikuláši, prešlo ho auto

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Zo snehovej nádielky sa tešia najmä deti. Smutný koniec ale malo včerajšie sánkovanie pre dvoch kamarátov. Matej skončil pod kolesami auta, utrpel bolestivú zlomeninu. Šokujúce je, že neohľaduplný vodič z miesta odišiel.

Dvaja chlapci sa včera podvečer spúšťali dole briežkom v parku oproti nemocnici v liptovskomikulášskej mestskej časti Palúdzka. Ako napísal Michal Paška na svojej webovej stránke, jeden z kamarátov, žiaľ, doplatil na pre sánkovnie zle zvolenú lokalitu. Mateja zrazilo auto. Správanie vodiča je neodpustiteľné, z miesta zbabelo ušiel. 

FOTO Nešťastná sánkovačka: Matej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Do niekoľkých minút ratovali zraneného privolaní záchranári. "9-ročný chlapec utrpel zlomeninu stehennej kosti. Previezli sme ho na ošetrenie do nemocnice v Liptovskom Mikuláši a následne do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel. 

"Z doposiaľ presne nezistených príčin došlo na miestnej komunikácii k stretu motorového vozidla nezisteného typu a evidenčného čísla s 9 ročným chlapcom, ktorý sa sánkoval. Neznámy vodič nezotrval na mieste dopravnej nehody a pokračoval v jazde," uviedol hovorca žilinských policajtov Radko Moravčík.

Polícia po vodičovi pátra

Polícia na prípade intenzívne pracuje a po vozidle a vodičovi pátra. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku nehody sú predmetom prebiehajúceho objasňovania. Polícia zárooveň žiada občanov, ktorí boli svedkami nehody, prípadne aj samotného vodiča, aby akékoľvek informácie k dopravnej nehode oznámili na bezplatnom telefónnom čísle 158, alebo najbližšom útvare Policajného zboru.

 

Viac o téme: NehodaAutoChlapecSánkovanieLiptovský Mikuláš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu