Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Ďalšie škandalózne zlyhanie polície: Otrasná vražda Dáši (†45) odhalila hrozivé nedostatky!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Vystúpil z taxíka, prišiel k nej a chladnokrvne ju zastrelil. To všetko pred očami jej dcéry. Otázkou zostáva, či sa tejto tragédii dalo zabrániť. Podľa bývalého manžela štyridsaťpäťročnej Dagmar polícia zlyhala a neochránila ju.

V piatok podvečer došlo v bratislavskom Starom Meste k strašnej tragédii. Na Mozartovej ulici zastrelil tridsaťsedemročný Štefan svoju bývalú priateľku a potom zbraň namieril aj proti sebe. Obaja boli na mieste mŕtvi. Okolo celého prípadu je však množstvo otáznikov. Žena totiž na expriateľa podala v minulosti niekoľko sťažností, pretože sa jej opakovane vyhrážal. 

Bývalý manžel obete má v tom jasno - keby si polícia poriadne plnila svoje poslanie, vražda sa vôbec nemusela stať. Svoj názor na jej (ne)konanie zverejnil na Facebooku. "Na polícii bola niekoľkokrát a žiadala ich o pomoc. Neurobili nič, a pritom vedeli, že bol trestaný a má záznamy. Pred týždňom mi povedala, že sa bojí o svoj život a o život nášho syna a prosila ma, že ak sa s ňou niečo stane, aby som sa o neho postaral," napísal Robert s tým, že Dáša tušila, že sa stane niečo zlé, pretože priateľ sa jej vyhrážal už od leta, že ju zabije, ak s ním nebude. "Vychádzala z bytovky, keď prišiel taxík, z neho vybehol 37-ročný Štefan, pribehol za nimi so zbraňou v ruke a z metrovej blízkosti ju strelil prv do hlavy. Skrížila ruky a spadla na zem, kde vyslovila posledné slová "Prosím ťa nerob to, mám malého syna!" Ešte ju strelil druhýkrát do hrudníka a tretíkrát do brucha, po čom jej pomaly prestalo biť srdce."

Ďalšie škandalózne zlyhanie polície:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR)

Robert nedokáže pochopiť, že policajti nič neurobili pre to, aby Dagmar ochránili a doslova čakali na to, kým sa stane nejaká tragédia. "Načo sú nám takí neschopní policajti, ktorí nás nedokážu ochrániť po niekoľkých upozorneniach a fyzických útokoch, čo jej menovaný psychopat za posledné mesiace vykonal, až si nakoniec zaobstaral zbraň a zavraždil ju! Veľmi sa bála o svoj život a prosila ma, čo má robiť. Hovorím jej, choď na políciu, s plačom mi odpovedala, že už bola, ale po každom útoku jej povedali, že nemôžu nič robiť, až keď ju pichne povedzme nožom do brucha. Je mi jej veľmi ľúto, že odišla z tohto sveta tak brutálnym a hrôzostrašným spôsobom a je mi ľúto nášho trinásťročného synka Sebastiana, ktorý stratil svedomitú mamu. Dúfam, že sa v tomto skorumpovanom štáte nastolí už konečne poriadny režim a zákon pre nás ľudí, ktorý nás bude chrániť," uzatvára Robert, ktorý žije vo Švajčiarsku, no plánuje sa vrátiť na Slovensko. 

Včera mi brutalne zavraždily bývalú manželku pred 18. hod v Bratislave pred očami našej dcéry Terezky !!! Tv Noviny Mark...

Posted by Robi Chocholáček on Saturday, January 16, 2016

 

Nedostatočná ochrana ohrozených žien

Prípad Dagmar bohužiaľ ani zďaleka nie je ojedinelý. V minulosti sa už viackrát stalo, že ženy, ktoré ohrozoval ich partner, sa sťažovali na polícii, no napriek tomu k vražde došlo. V marci 2012 bola podobným surovým spôsobom popravená Zuzana z bratislavského Ružinova. Práve venčila psa, keď k nej pristúpil exmanžel a zastrelil ju. Políciu kvôli obavám o svoj život kontaktovala niekoľkokrát. 

Tragicky dopadol aj prípad zo Starej Turej z novembra minulého roka. Štyridsaťpäročný Tibor tam zavraždil svoju o tri roky mladšiu manželku Mirku. Tá mohla byť ešte nažive, keby si miestny muž zákona robil svoju prácu. Vystrašená žena zašla v osudný deň dopoludnia na políciu, pretože sa jej muž vyhrážal smrťou. Policajt oznámenie prijal, no to bolo všetko. O niekoľko hodín neskôr Tibor svoje vyhrážky premenil na činy. Krajská prokuratúra po prešetrení uznala, že policajt závažne pochybil. 

Podozrenie z úkladnej vraždy

Prípadom sa zaoberá aj Národná kriminálna agentúra (NAKA), ktorá ho vyšetruje ako podozrenie z úkladnej vraždy. „Môžeme potvrdiť, že sa už prípadom zaoberá Národná kriminálna agentúra ako podozrením z úkladnej vraždy, ktoré vyplýva z doposiaľ zistených skutkových okolností. V súčasnosti policajti NAKA vykonávajú potrebné procesné úkony a ďalšie informácie k prípadu bude možné poskytnúť už v priebehu budúceho týždňa,“ uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Viac o téme: BratislavaStreľbaVražda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu