Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Udalosti, ktoré otriasli v roku 2015 Slovenskom: Nepochopiteľné tragédie, ktoré sa nemuseli stať

Tragédie, ktoré otriasli Slovenskom Zobraziť galériu (8)
Tragédie, ktoré otriasli Slovenskom (Zdroj: foto: archiv)

BRATISLAVA - Prinášame výber tragických udalostí, ktoré sa svojou brutalitou alebo počtom mŕtvych zapísali do histórie Slovenska. Za mnohými stoja nešťastné náhody.

MAREC

Otrasný pohľad sa naskytol okoloidúcemu vodičovi, keď na ceste v Hnúšti zbadal havarované auto. Tragédia sa stala okolo pol jedenástej večer. 24-ročný vodič Viliam šoféroval opel, v aute s ním boli aj dvaja kamaráti Michal (†22) a Patrik (†25). Vo vysokej rýchlosti narazil, na mieste všetci traja zahynuli. Tachometer sa zastavil na rýchlosti 160 km/hod. Na miesto okamžite dorazili záchranné zložky a polícia. Už mohli skonštatovať len smrť troch mladých ľudí.

Udalosti, ktoré otriasli v
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

JÚN

V júni otriasla celým Slovenskom šokujúca udalosť. Pod bratislavských Prístavným mostom našiel náhodný okoloidúci ľudskú hlavu. Kriminalisti mali vzápätí plné ruky práce. Našli ostatné časti tela a do pár hodín zadržali páchateľa, ktorý sa ku desivému skutku policajtom priznal. Obvinili ho z vraždy. Dušan O. nebol sám, komplicom mu bola 24-ročná Mária R. z Bratislavy, ktorá vylákala zavraždeného na stretnutie pod zásterkou sexu. Obaja sú za mrežami.

Udalosti, ktoré otriasli v
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Foto: polícia)

JÚL

Obrovská tragédia sa stala koncom júla pri Kluknave v gelnickom okrese. Veriaci sa modlili pri kostolíku na mieste zvanom Svätá Anna, keď počas búrky udrel blesk do dvoch stromov. Na mieste zomrela 39-ročná Monika, ďalší deviati ľudia sa zranili. Nešťastie sa stalo počas odpustovej slávnosti.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Počas bežného výcviku spadol vrtuľník Mi-17 sovietskej výroby pri obci Hradisko v okrese Prešov. Posádku tvorili vojaci z Ozbrojených síl SR, jeden z nich žiaľi zahynul. Vrtuľník sa zrútil krátko po štarte. Hlavnou príčinou havárie vojenského vrtuľníka Mi-17 bol vznik vírového prstenca na zadnom vyrovnávacom rotore vrtuľníka. Vyplýva to zo záverov vyšetrovania expertnej skupiny.

nebohý Richard Sépi, Peter Pavlinský aTibor Šoltés
Zobraziť galériu (8)
nebohý Richard Sépi, Peter Pavlinský aTibor Šoltés  (Zdroj: foto: topky)

AUGUST

Pri Červenom Kameni v okrese Ilava sa vo vzduchu zrazili dve lietadlá. Obe sa zrútili v ťažko prístupnom teréne. Skúsení parašutisti nacvičovali hromadný zoskok na Letecký deň na letisku Slávnica pri Dubnici nad Váhom. Tragédia si vyžiadala sedem obetí a 31 zranených. Ide o najväčšiu leteckú haváriu v novodobej histórii Slovenska, pri ktorej do seba vrazili dve lietadlá.

Udalosti, ktoré otriasli v
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Foto: Facebook, tandemovyzoskok.sk, gonzoaviation.com)

Medzi obeťami nešťastia sú štyria piloti lietadiel. V každom lietadle boli dvaja. Zahynul veliteľ posádky prvého lietadla Robert Slosiar (†45) z Pruského. Kopilotom mu bol pilot Michal Česnek (†36) z Bratislavy. Milan Ondra (†45) z Nitry bol veliteľom posádky druhého lietadla. Kopilotom mu bol Roman Sládek (†45) z Ružomberka. Pri tragédii zahynuli aj traja parašutisti. Karol (†42) z Hlohovca, Martin (†41) z Bratislavy a Marian (†45) z Martina.

Udalosti, ktoré otriasli v
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: topky/fb)

SEPTEMBER

Z obzvlášť závažného zločinu vraždy obvinili 46-ročného Jozefa z Popradu. Svojho 24-ročného syna odpojil od prístroja, ktorý mu pomáhal dýchať. Dominik bol od narodenia zdravotne ťažko postihnutý, imobilný a odkázaný na cudziu pomoc. "Prípad je stále v štádiu vyšetrovania, obvinený muž je momentálne väzobne stíhaný, čo sa týka právnej kvalifikácie, tá v prípade nenastala," informovala hovorkyňa prešovských policajtov Jana Migaľová. Po medializácii tragédie sa rozpútala vášnivá diskusia na podporu nešťastného otca.

NOVEMBER

Rodinná tragédia sa stala v Starej Turej. Tibor (†45) vystrelil na svoju manželku Mirku (†42) a potom zbraň obrátil proti sebe. Obaja zomreli. Ak by policajt konal, nešťastie sa nemuselo stať. V osudný deň prišla okolo pol desiatej dopoludnia na políciu v Starej Turej nešťastná Miroslava s tvrdením, že sa jej manžel Tibor vyhráža smrťou a ona sa bojí o život. Podala trestné oznámenie. Uviedla, že manžel jej hrozí legálne držanou strelnou zbraňou a chce zabiť seba aj ju. Doplnila, že sa jej takto kruto vyhráža opakovane. Službukonajúci policajt si ženu vypočul, prijal trestné oznámenie a poslal ju späť domov. Slová vydesenej Mirky bral na ľahkú váhu, nepredpokladal, že otrasná hrozba sa naplní. Konanie policajta teraz prešetruje Inšpekcia ministerstva vnútra SR.

Udalosti, ktoré otriasli v
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Foto: Facebook, TV Markíza)

 

 

 

 

 

 

 

Viac o téme: NajväčšieTragédieRok 2015
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu