Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ženy neustále v strachu: Nechutný fantóm s výkalmi v Bratislave stále vyčíňa, nová MAPA útokov

Polícia zverejnila identikity páchateľov Zobraziť galériu (4)
Polícia zverejnila identikity páchateľov (Zdroj: Foto: polícia)

BRATISLAVA - Strach žien pohybujúcich sa po uliciach Bratislavy neutícha. Stále sa tam pohybuje záhadný fantóm, ktorý ich napáda a útočí močom a výkalmi. Polícia potvrdila sedem prípadov napadnutých žien, do redakcie sa nám ich ale ozvalo podstatne viac. Za posledné dni pribudli nové útoky, polícia zverejnila identikity možných páchateľov a verejnosť vyzýva, aby sa s akýmikoľvek poznatkami o myzofilovi obrátili na číslo 158.

Záhadný muž vyčíňa v uliciach hlavného mesta od jari. Po októbrovej medializácii prípadu sa nám do redakcie ozvalo takmer dvadsať žien, ktoré tvrdili, že podobný útok prežili na vlastnej koži, alebo sa stal niekomu v ich okolí. Napadnuté ženy sme niekoľkokrát oslovili v úsilí pomôcť pri pátraní po neznámom páchateľovi. Kvôli citlivosti prípadu sme identitu žiadnej poškodenej dámy nezverejnili. Ony nám poskytli opis podozrivého tak, ako si ho pamätali, i keď takmer do jednej priznali, že boli desivým niekoľko sekundovým útokom natoľko šokované, že zachytiť presnú podobizeň páchateľa nebolo možné.

Polícia na prípade intenzívne pracuje a s niektorými napadnutými ženami spolupracuje. Na základe ich výpovedí zverejnila identikity páchateľa. "Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave v súvislosti už medializovanými prípadmi  pravdepodobného myzofila pohybujúceho a páchajúceho konanie  v rôznych častiach Bratislavy vypracovali identikity podozrivého muža, pričom pri jeho stotožnení a vypátraní sa obracia na verejnosť so žiadosťou o pomoc," informovala hovorkyňa bratislavských policajtov Tatiana Kurucová.

Ženy neustále v strachu:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Podľa polície sa dá s najväčšou pravdepodobnosťou predpokladať, že dosiaľ neznámy páchateľ je muž vo veku 25 až 35 rokov, približne 180 cm vysoký, má mať nakrátko ostrihané vlasy tmavej farby, jemné strnisko. Zvyčajne má na sebe športové oblečenie tmavej farby, na hlave šiltovku alebo čiapku, pričom v niektorých prípadoch má na tvári okuliare tzv. „pilotky“.

Ženy neustále v strachu:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

So všetkými napadnutými ženami, ktoré nám napísali, sme nadviazali kontakt. Je pravdou, že niektoré nám už viac neodpísali, no doteraz intenzívne komunikujeme so 14 ženami, ktoré desivý útok opísali podrobne a je pochopiteľné, že ho zažili na vlastnej koži. Ako niektoré samy uviedli, svoj prípad na polícii nenahlásili.   

Ženy neustále v strachu:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Podrobný opis páchateľa z výpovedí žien

Ide o vysokého 175 - 180 cm, štíhleho muža, ktorý je skôr tmavšej pleti. Má okolo 30 - 35 rokov. Má krátke, riedke tmavé vlasy, ktoré mohli dorásť po vyholení hlavy. Oči má tmavé, dioptrické okuliare nenosí, niekedy ale môže mať okuliare slnečné. Páchateľ je väčšinou oholený, bez fúzov, brady, alebo nápadného strniska. Tvorí sa mu ale tzv. druhá brada. Nos má skôr dlhší, širší, guľatší. Čelo má nižšie, pery úzke, oči pôsobia akoby boli natiahnuté. Niekedy nosí šiltovku bielej alebo čiernej farby. Tvár má oblejšiu, zaguľatenú s miernym úškrnom.

Takmer v každom prípade bol oblečený v tmavom. Obľubuje mikiny s kapucňou, pričom kapucňu nemá vždy na hlave. Zvykne nosiť aj čiernu šušťakovú bundu a čierne tenisky. Pravdepodobne vlastní biely mobil. Podľa výpovedí napadnutých žien, psychopat útočí neskoro poobede, večer a v noci. Nemusí to byť len za tmy.

Najnovší útok z nedele

Prostredníctovm sociálnych sietí sa šíri správa o ďalšom vyčíňaní psychopata, ktorý sa odohral uplynulú nedeľu. Fantóm mal s výkalmi útočiť na zastávke na Patrónke. Dvaja muži sa zaním rozbehli a prenasledovali ho, no chytiť sa im ho nepodarilo. Polícia nám tento prípad nepotvrdila.


Prečítajte si aj:

Na týchto miestach v Bratislave útočil fantóm s výkalmi: FOTO Zrejme sa vyhýba kamerám!

Poníženie žien narastá do obludných rozmerov: Útoky fantóma s výkalmi pribúdajú, ďalšie svedectvá

Nechutné útoky v Bratislave sa množia: Páchateľ útočí s výkalmi prevažne na tento typ žien

Veľká výzva k lovu na hovn*mana, MAPA, kde všade útočil: Sexuálny deviant, tvrdí súdna znalkyňa


Ďalšie nepríjemné zážitky napadnutých žien

1. "Príbehy iných obetí mi dodali odvahu napísať o svojom prepadnutí," začala rozprávanie ďalšia čitateľka s tým, že na ňu neznámy muž zaútočil v júni medzi budovami 5 star residence a Slovenským rozhlasom. "Išla som domov z centra, mohlo byť okolo 23-tej, keď som si všimla spoza budovy vychádzať muža v čiernom oblečení a čiernej šiltovke," pokračovala a doplnil: "Zastala som, tvárila som sa, že si niečo vyberám z kabelky, myslela som, že ma len predbehne a pôjde ďalej. Ale namiesto toho rýchlo pristúpil ku mne a rozotrel mi po vlasoch a tvári výkaly. Zľakla som sa, že mi chce aj inak ublížiť." Čitateľka sa podľa vlastných slov rozbehla smerom na Šancovu. Po pár metroch sa obzrela, ale páchateľa už nevidela. "Som presvedčená, že to je zachytené na kamere, keďže som si ju už predtým všimla pri vchode do budovy, pri ktorej sa to odohralo. Bežala som aj popri ministerstvu financií domov, stáli tam chlapi v uniformách, ale nikto mi nepomohol," opísala ďalej čitateľka a pokračovala: "Hanbila som sa prípad nahlásiť, ale vidím, že útokov je stále viac a páchateľ sa prestáva úplne báť." 

2. "Prečítala som si už niekoľko článkov o fantómovi z Bratislavy a hoci som sa so svojou skúsenosťou nechcela s nikým podeliť, po prečítaní vašich článkov som sa rozhodla nahlásiť môj prípad dodatočne polícii a tiež vám napísať do redakcie," začala rozprávať ďalšia čitateľka. Podľa jej slov zažila nepríjmený útok na vlastnej koži 24.októbra na Karadžičovej ulici okolo 15-tej hodiny. "Kráčala som po chodníku, oproti mne išiel muž v tmavomodrej vetrovke a čiernej šiltovke. Počúvala som hudbu a nevšímala som si ho. V momente, keď sme sa míňali, sa ku mne priblížil a omočil mi sukňu a nohy. Zbehlo sa to v priebehu asi dvoch sekúnd a bola som v takom šoku, že som nedokázala nič urobiť," opísala napadnutá žena a doplnila, že po útoku fantóm kráčal preč, potom sa rozutekal a zmizol na Grosslingovej ulici. "Opis sedí, vysoký asi 180 cm, štíhla postava a vek okolo 30 rokov. Dúfam, že ho polícia čoskoro nájde," doplnila.

3. "Tiež sa s vami chcem podeliť o svoj ´zážitok´," zverila sa nám aj ďalšia čitateľka. Podobný prípad sa jej stal 22.apríla okolo 22.30, keď sa vracala od sestry z Rače. "Nastúpila som do električky č.5 a sadla si do druhého vozňa na posledné sedadlo s časopisom v ruke. Neviem kedy nastúpil, ani ako vyzeral. Na zastávke Blumentál som však periférne zaregistrovala, ako ku mne niekto pristúpil z ľavej strany. Najprv som nereagovala, no keď bola postava už len niekoľko centimetrov od mojej tváre, otočila som sa doľava a celú tvár mi zalial teplý moč," opísala nechutný zážitok čitateľka a doplnila, že všetko sa stalo v priebehu niekoľkých sekúnd. "Vybehol z električky a ja som ostala omráčene sedieť," uviedla žena so slovami, že z incidentu sa ešte dlho spamätávala.

Mapa miest, na ktorých fantóm podľa čitateliek útočil

Polícia na prípade pracuje, ľudia sú nespokojní

Polícia poškodené ženy žiada, aby ich bezodkladne, ihneď po čine informovali na bezplatnom čísle 158, čo polícií zvýši možnosť následného vypátrania páchateľa a objasnenia skutku. Oznámenia, ktoré sú podávané s veľkým časovým odstupom po čine, podstatne zhoršujú možnosť tento skutok objasniť a páchateľa zadržať, upozornila Kurucová.

Polícia sa obracia aj na prípadných svedkov, aby akékoľvek relevantné informácie o skutkoch, o osobe páchateľa, ktorými disponujú, poskytovali príslušníkom PZ na bezplatnom čísle 158, alebo tak urobili osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

O spoluprácu žiadajú aj vodičov taxi služieb, či ich zákazník nezodpovedal uvedenému popisu, alebo spĺňal kritérium poznávacieho znaku – silný zápach po výkaloch.

Kurucová poznamenala, že ženám pohybujúcim sa v meste osamote vo všeobecnosti odporúčajú zvýšiť obozretnosť, a to vždy za každých okolností.

"Môže vôbec v dnešnej dobe občan veriť justícii, polícii? Jednoznačne nie, takže som ich ani nevolala, ešte ja by som vyzerala ako ta blbá a klamárka a čo by vyriešili? Nič. 20 obetí žien robí to od leta a kde sú naši policajti? Pomáhať a chrániť," posťažovala sa čitateľka.  

"Zdá sa, že nechať jeho dolapenie na políciu je zbytočné, hoci útočí často a na frekventovaných miestach, preto vyzývam ostatných obyvateľov, aby boli obozretní. Útočí nielen na tmavovlásky, ja som blondína. Budem dúfať, že sa nájde nejaký človek, ktorý nás tohto monštra zbaví," vyzvala ďalšia čitateľka.

 

 

Viac o téme: PáchateľVýkalyútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu