Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Slováci vyvolali škandál v Británii: Na ostrovoch plánovali sprisahanie kvôli nešťastnej láske

Muži nemali čisté úmysly Zobraziť galériu (4)
Muži nemali čisté úmysly

LONDÝN - Do Británie necestovali, ako väčšina Slovákov, za zárobkom, ale kvôli bizarnému zločinu. Chceli totiž fingovať útok a pomstiť sa novému priateľovi expartnerky. Hoci mali v pláne naoko pôsobiť ako dovolenkári, vzali si so sebou až príliš ťažkú batožinu plnú nezákonných tajomstiev.

Róbert Stehlík (24) a Miloš Bellan (41) skončili v rukách polície už krátko po tom, ako trajektom z Calais dorazili do Doveru. Vyšetrovateľom síce povedali, že prišli ako dovolenkári, ktorí si v Británii chceli nájsť prácu, ale keď im prehľadali auto, našli v ňom dve kukly, balistický sprej, náboje do plynovej pištole, nôž a dva obušky. Zbrane im mala predtým v batožine nájsť už francúzska polícia a po prepustení sa mali vybrať do Británie.

Slováci vyvolali škandál v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Britská polícia )

Stehlík si podľa polície na Facebooku zriadil falošný účet, aby svojmu komplicovi pomohol vystopovať nového priateľa bývalej Bellanovej partnerky, uviedol portál Itv.com. Obaja muži sa pred políciou neskôr priznali z plánovania sprisahania s úmyslom zastrašiť partnera Bellanovej expriateľky. Oboch Slovákov vzápätí odsúdili na dvadsať mesiacov väzenia a dostali dvojročný zákaz vstupu do Canterbury.

Róbert Stehlík (24)
Zobraziť galériu (4)
Róbert Stehlík (24)  (Zdroj: Britská polícia )

Na hlavu mužov padli dve ďalšie obvinenia so zámerom spôsobiť ťažkú ujmu na zdraví a plánovanie sprisahania s cieľom dosiahnuť odňatie slobody inej osoby. Podľa polície boli zapojení do zločineckej organizácie s jasným úmyslom porušovať po príchode do Británie zákon a keby ich neboli včas zadržali, následky mohli byť veľmi vážne.

Miloš Bellan (41)
Zobraziť galériu (4)
Miloš Bellan (41)  (Zdroj: Britská polícia )

Viac o téme: Róbert StehlíkMiloš Bellan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu