Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Polícia obvinila deväť ľudí z trestnej činnosti: Sú medzi nimi aj sýkorovci

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Deväť osôb obvinil v týchto dňoch vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NaKA) z násilnej trestnej činnosti, sú medzi nimi aj tzv. sýkorovci. Ide o dva prípady vydierania, kde je v hre až 2,7 milióna eur. V prvom prípade na jar tohto roku chcel 49-ročný Herbert G. od obchodného partnera vyplatiť 300-tisíc eur a podľa polície ho k tomu prinútil 45-ročný Ladislav F. a 50-ročný Luboš K.

Všetkých troch zadržali počas policajnej akcie v Bratislave, Limbachu a Seredi. Pri domových prehliadkach policajti zaistili aj veci súvisiace s trestným konaním, niektoré z nich už skúmajú znalci, informoval hovorca Prezídia PZ Michal Slivka. Trojicu obvinili z obzvlášť závažného zločinu vydierania, hrozí im trest na 20 až 25 rokov. Herbert G. a Luboš K. sú už vo väzbe, o väzobnom stíhaní Ladislava F. sudca ešte nerozhodol.

Druhý prípad sa stal ešte na jar v roku 2010. Aj v tomto figuruje Luboš K. Tentokrát chcel získať 2,4 milióna eur. Jeho obeť podľa polície zmlátil 50-ročný Juraj B. prezývaný "čapatý". Ako uviedol Slivka, bitkou mal poškodeného prinútiť vystaviť a podpísať tri zmenky na meno Luboša K., každú v hodnote 800-tisíc. Koncom septembra v tom istom roku muža prepadla päťčlenná ozbrojená skupina. Andrej L. (25), Július K. (27), Ivan D. (36), Ján S. (30) a Karol B. (35) vtrhli do jednej z herní v Malackách, hostia si museli ľahnúť na zem, vydieraného muža napadli a boxerom ho udierali do hlavy.

Ten skončil s množstvom zranení na hlave, mal aj tržné rany na rukách a zlomený prst, keď sa snažil chrániť. Prípad začala riešiť NaKA, po zistení totožnosti osôb, ktoré sa trestnej činnosti dopustili, tzv. sýkorovcov obvinili. Lubošovi K. a Jurajovi B. za vydieranie hrozí od 20 do 25 rokov. Karol B. a Andrej L. čelia obvineniam zo zločinu poškodzovania cudzej veci a ublíženia na zdraví a hrozí im trest na sedem až desať rokov. Július K., Ivan D., a Ján S. sú obvinení z prečinu poškodzovania cudzej veci a ublíženia na zdraví, kde je trestná sadzba šesť mesiacov až dva roky. Okrem Luboša K. a Juraja B. sú ostatní obvinení stíhaní na slobode.    

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu