Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Prokurátor už podal obžalobu na agresívneho policajta Tiefenbacha z videa

Ľuboš Tiefenbach
Ľuboš Tiefenbach (Zdroj: foto: tv joj)

BRATISLAVA - Prokurátor už podal obžalobu na bývalého policajta Ľuboša Tiefenbacha, ktorý sa stal známym po zverejnení videa z cestnej kontroly na Dolnozemskej ulici v Bratislave. TASR o tom informoval Michal Šúrek, hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry.

„Na obvineného Ľuboša T. bola podaná dňa 28. 5. 2015 obžaloba za spáchanie zločinu obmedzovania osobnej slobody v súbehu s prečinom zneužívania právomoci verejného činiteľa,“ povedal Šúrek. Ľuboša Tiefenbacha obvinili minulý rok. Na 49 dní skončil za mrežami v Leopoldove z obáv pre možné ovplyvňovanie svedkov, prepustili ho 11. decembra.

Voči mužovi vzniesli obvinenie po tom, ako sa na verejnosti objavilo video z cestnej kontroly na Dolnozemskej ulici v bratislavskej Petržalke z októbra minulého roka, počas ktorej sa mal k vodičke auta správať v rozpore so zákonom.

Vtedajšieho príslušníka pohotovostnej motorizovanej jednotky Ľuboša Tiefenbacha prepustili z Policajného zboru 19. decembra 2014. V prípade uznania viny mu hrozí trest odňatia slobody v trvaní tri až osem rokov. Podľa medializovaných informácií pracuje v súčasnosti ako taxikár.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu