Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Muž (38) surovo zastrelil susedovho psíka: Polícia ho obvinila, hrozí mu väzenie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikimedia.org)

DUNAJSKÁ STREDA - Bezcitný skutok spáchal 38-ročný muž z okresu Dunajská Streda. Ešte začiatkom februára zastrelil v obci Vydrany legálne držanou poľovníckou zbraňou susedovho čierneho labradorského retrievera s rodokmeňom menom Bach Lab. Polícia už muža obvinila, ku stutku sa priznal, hrozí mu väzenie až na jeden rok.

Ako uviedla hovorkyňa trnavských policajtov Mária Linkešová, nedopatrením robotníkov, ktorí pracovali na pozemku 56-ročného muža, sa "Buddy" dostal do zadnej časti záhrady až na susedov pozemok. "Muž, ktorý býva o pár domov ďalej, vytiahol guľovnicu a zo vzdialenosti 15 metrov psa usmrtil. Polícia v tomto prípade vylúčila agresívne správanie psa, ktorým by bol ohrozený život alebo zdravie iných osôb," konštatovala hovorkyňa. Dodala, že obvinený muž sa po incidente ku všetkému priznal. Poverený policajt ho obvinil z prečinu poškodzovania cudzej veci. Hodnotu spoločenského psa vyčíslil znalec na 1850 eur.

Podľa ďalších slov Linkešovej zákonnosť použitia legálne držanej zbrane posudzuje polícia aj v správnom konaní na úseku zbraní a streliva. Mužovi za jeho konanie teraz hrozí až rok za mrežami. "Do rozhodnutia orgánov činných v trestnom konaní polícia zaistí mužovi zbrojný preukaz a tri legálne držané zbrane s preukazmi," uzavrela Linkešová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu