Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zvrat v kauze cigaretami popálenej Jarky (7): Otec konal pod nátlakom!

Otec sa priznal, že popálil dcérku
Otec sa priznal, že popálil dcérku (Zdroj: foto: tv joj)

BRATISLAVA - Uplynulý týždeň šokovalo Slovensko priznanie otca malej Jarky, ktorý na zázname tvrdí, že svojej dcérke spôsobil zranenia. Podľa jeho slov tak robil preto, že mal nervy a následne hasil na Jarkinom telíčku cigarety. Prípadom sa začala zaoberať polícia, ale aj prokuratúra. Podľa najnovších informácií vysvitlo, že otec nemusel hovoriť pravdu.

Prípadom sa kompetentní začali zaoberať až po jeho medializácii. Pred dvoma týždňami polícia obdržala trestné oznámenie pre zločin týrania blízkej a zverenej osoby. Ohlásili to príbuzní, strýko dievčatka tvrdil, že rany na telíčku spôsobil jeho otec Jaroslav. Podozrenie sa však nemusí potvrdiť. Či dieťaťu ubližoval otec, vyšetrovanie nemusí preukázať. Je však jasné, že dievčatku niekto alebo niečo ublížilo. Potvrdil to aj nález lekára, ktorý Jarku hneď na začiatku vyšetril, keď ju strýko priviezol na pohotovosť.  

Ako informuje TV Joj, Jarka má momentálne poranenia takmer zahojené. Policajti si ich nafotili neskoro, preto im čerstvé stopy chýbajú. Podozrivého tiež vypočuli až neskôr. Otca obvinili, až keď do kauzy zasiahla prokuratúra. "Prokuratúra sa zasadila za urýchlené a zodpovedné vyšetrovanie prípadu, pričom relevantnými dôkazmi na vznesenie obvinenia Jaroslavovi H. boli výpovede svedkov a lekárska správa zo dňa 5.1.2015 o druhu a charaktere zranení na tele maloletej J.H.," informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová.

Jaroslav podal sťažnosť, prokurátor mu obvinenie zrušil. Podľa znalca z odboru lekárstva rany na tele dievčatka vznikli od uštipnutia hmyzom. "Na základe ďalšieho dôsledného vyšetrovania v trestnej veci - po zaobstaraní a vykonaní ďalších dôkazov po vznesení obvinenia - sa obvinenie Jaroslava H. podstatne oslabilo," doplnila Predajňová.

Pomalé konanie vyšetrovateľov nechal preveriť policajný prezident Tibor Gašpar. Nevylučuje, že v prvotných úkonoch konali nesprávne. "Podľa výsledkov sa uvidí, či to bude podnet na inšpekciu, resp. budú prijaté závery, ktoré vyriekne kontrola a nadriadení budú musieť prijímať svoje opatrenia," povedal pre televíziu.

Do prípadu vstupuje ďalší dôležitý fakt. Podľa polície nie je totiž vylúčené, že video, v ktorom sa otec priznáva, bolo vyhotovené pod nátlakom. Podozrenie tak padá na toho, kto ho zhotovil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu