Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Nešťastie na školskej zábave v Banskej Bystrici: Eva (†23) zomrela kvôli stratenej náušnici!

Evu pritlačilo auto o múr Zobraziť galériu (4)
Evu pritlačilo auto o múr (Zdroj: Foto: Facebook, TV Joj)

BANSKÁ BYSTRICA – Nepredstaviteľne tragicky sa skončila minulý týždeň vo štvrtok beánia ekonomickej fakulty v Banskej Bystrici. Eva (†23) sa pri naštartovanom aute Citroën Berlingo zohla, chcela nájsť stratenú náušnicu. Vozidlo sa dalo do pohybu a mladú študentku nešťastne pritlačilo o múr. Na parkovisku pred hotelom dievčina na následky ťažkých poranení zomrela. Dnes sa s Evou jej rodina, priatelia a známi naposledy rozlúčili.

Tragédia sa stala počas imatrikulačného plesu v Banskej Bystrici. Študentku Evu pritlačili na parkovisku dvere auta o múr, krátko po polnoci zahynula. Kľúče dal Eve jej priateľ Miro, s ktorým tvorila pár osem rokov. S nešťastím sa nedokáže vyrovnať, jej smrť si stále vyčíta. Mladí zaľúbenci radi spoznávali svet, nedávno sa vrátili z Ameriky. 

Nešťastie na školskej zábave
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Facebook, TV Joj)

Ako uviedli očití svedkovia, Eva v aute nesedela, stála pri otvorených dverách pričom sa zohla k prístrojovej doske. Auto naštartovala a zapla svetlá, aby mohla osvetliť parkovisko a nájsť stratenú náušnicu. Na nešťastie, vozidlo stálo dolu kopcom a dalo sa do pohybu. Podľa všetkého bola zaradená jednotka. Takto prešlo pár metrov, pričom narazilo o roh budovy. Prudký náraz privrel dvere, ktoré študentku pritlačili. Prítomní sa rozbehli dievčine na pomoc, strhla sa panika. Auto sa im podarilo odsunúť, žiaľ, mladá študentka utrpela viacpočetné vnútorné poranenia, ktorým podľahla.

Nešťastie na školskej zábave
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Facebook, TV Joj)

Ako informuje Tv Joj, v čase tragédie sa na imatrikulácii zabávalo okolo 600 študentov a vedenie školy. Evu čakalo magisterské štúdium, za sebou mala bakalárske skúšky. Okamžite po nešťastí dekan podujatie ukončil. „Polícia vo veci začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia,“ informovala hovorkyňa banskobystrických policajtov Mária Faltániová.

Nešťastie na školskej zábave
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Facebook, TV Joj)

Evina smrť hlboko zasiahla jej rodinu, priateľov, známych, ale aj všetkých študentov školy. Na budove fakulty visí čierna zástava. Vnútri je Evina fotografia, okolo ktorej horia sviečky. Počas Evinej poslednej rozlúčky mali študenti dekanské voľno.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu