Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Od otca Ľudmily pýtali 12 tisíc eur za informácie o nezvestnej dcére: Zatkli ich!

nezvestné Ľudmila Klementová a Viktória Kovácsová Zobraziť galériu (3)
nezvestné Ľudmila Klementová a Viktória Kovácsová (Zdroj: Foto: Facebook)

NITRA – Nitrania sú v panike. Dievčatá a mladé ženy sa boja chodiť do ulíc, rodičia sa obávajú o svoje dcéry. Za posledný októbrový týždeň zmizli za záhadných okolností v meste už dve študentky. Niet po nich ani stopy. Medzi obyvateľmi sa šíri nepokoj a rôzne dohady.

Od otca nezvestnej Ľudmily pýtali štyria mladíci 12 tisíc eur s tým, že vedia, kde je jeho dcéra. Polícia štvoricu zadržala, o nezvestnej nevedeli nič, takýmto spôsobom sa chceli obohatiť. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre prečin nátlaku. Dvaja mladíci sú z Nitry, dvaja údajne z Piešťan.

„V pondelok vo večerných hodinách mali štyria páchatelia prísť na vozidle k rodinnému domu v Dobšinej. Od otca, ktorého dcéra je nezvestná, požadovali 12-tisíc eur za informáciu, kde sa jeho dcéra nachádza,“ uviedla hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová. Po tom, čo mladíci oslovili Ľudmilinho otca, vyšla z domu jej matka. Muži vzápätí nastúpili do auta a z miesta rýchlo ušli. „Dnes v skorých ranných hodinách polícia zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia štyri podozrivé osoby vo veku od 18 do 21 rokov,“ dodala hovorkyňa. Momentálne vyšetrovateľ vykonáva procesné úkony s podozrivými osobami.

Internetom sa však šírila šokujúca správa o smrti 21-ročnej Ľudmily. Údajne ju mal niekto znásilniť a zaškrtiť. Rodina dievčaťa je neustále v strachu. Polícia však tieto dohady vyvrátila, po dievčine stále intenzívne pátra. "Vo veci sa robia operatívne previerky, ktoré z taktických dôvodov nebudeme konkretizovať," povedala hovorkyňa nitrianskych policajtov Božena Bruchterová. 

Ľudmila Klementová (21) z Dobšinej v okrese Rožňava je nezvestná od soboty 25. októbra. Len 16-ročná Viktória Kovácsová z Kolárova zmizla o päť dní neskôr 30. októbra. Polícia po dievčatách intenzívne pátra, no do dnešného dňa bezvýsledne. V nasadení sú aj záchranári, potápači i špeciálne psy. Rodiny dievčat sú zúfalé, no stále veria, že sa vrátia živé a zdravé.

Ľudmila Klementová (21)

Od otca Ľudmily pýtali
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB)

Študentka štvrtého ročníka Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre Ľudmila odišla 24. októbra pred polnocou z baru v Nitre a odvtedy je nezvestná. Z podniku sa vytratila náhle, bez toho, aby niečo povedala kamarátom. Počas odchodu z baru mala telefonovať so svojím priateľom, s ktorým tvorila pár mesiac. Ako povedali jej kamaráti, Ľudmila sa v ten večer zabávala, nespozorovali žiadnu zmenu v jej správaní. Priateľ Juraj o prípade mlčí. Po svojej dcére pátrajú aj rodičia, ktorí už rozposlali jej fotografiu aj do zahraničia.  

Ľudmila je 160 centimetrov vysoká, štíhlej postavy. Má rovné čierne vlasy po plecia a hnedé oči. Naposledy mala oblečenú čiernu koženú bundu, čierne minišaty na ramienka, hnedé silonky, na ktorých mala čierne podkolienky. Obuté mala hnedé šnurovacie topánky po členky. 

Viktória Kovácsová (16)

Od otca Ľudmily pýtali
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Viktória je nezvestná od 30.októbra. Je študentkou prvého ročníka strednej školy v odbore kuchár – čašník. „Na základe získaných informácií malo dievča z Kolárova ako s posledným komunikovať prostredníctvom facebooku so svojím priateľom,“ povedala hovorkyňa nitrianskych policajtov. 

Na linke operačného strediska prijali o druhej v noci oznámenie, že do Váhu malo skočiť dievča. Na miesto boli okamžite vyslané policajné hliadky a záchranárske zložky. Viktóriu naposledy videli zabávať sa s kamarátmi. Posledný, s kým komunikovala, bol jej priateľ. Policajti ju zazreli pri moste. Našla sa jej kabelka, opasok a mobil. Podľa známych nemala s nikým žiadne problémy. Polícia po nezvestnej pátra popri rieke Váh a Dunaj, v ich okolí, ako aj na miestach, kde by sa mladé dievča mohlo zdržiavať. 

Viktória je 160 cm vysoká, má plnoštíhlu postavu. Má čierne kučeravé vlasy a hnedé oči. Naposledy mala oblečené modré rifle, červenú bundu a obuté červené čižmy. 

Polícia preveruje ľudí, s ktorými boli dievčatá v kontakte. Denne je do pátrania zapojených niekoľko desiatok policajtov. Zatiaľ pátranie v nemocniciach, parkoch, na autobusovej a železničnej stanici či v opustených budovách v Nitre a okolí neprinieslo výsledky. Polícia žiada všetkých, ktorí s nezvestnými hovorili alebo ich videli, aby to oznámili na ktoromkoľvek oddelení polície alebo na linke 158. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu