Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ľudmila (21) zmizla v Nitre koncom minulého roka: Doteraz ju nenašli, "únoscov" potrestali

nezvestná Ľudmila Klementová Zobraziť galériu (4)
nezvestná Ľudmila Klementová (Zdroj: FB)

NITRA - Dlhé mesiace žijú v strachu rodičia, známi a kamaráti mladej študentky z Nitry, Ľudmily Klementovej. Vlani v októbri sa nevrátila z diskotéky, od vtedy je nezvestná. Zdalo sa, že svetlo do prípadu vnesú štyria mladíci vo veku od 18 do 21 rokov. Blízkym svitla nádej, pretože tvrdili, že vedia, kde Ľudmila je. Všetko si ale vymysleli, odsúdili ich z prečinu nátlaku.

Na nešťastí rodiny sa chceli obohatiť štyria mladíci, ktorí od otca nezvestnej Ľudmily pýtali 12-tisíc eur za to, že mu povedia, kde sa jeho dcéra nachádza. Informácia sa však nezakladala na pravde. Ešte v vlani v novembri vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Rožňave z prečinu nátlaku spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil štyroch mladíkov vo veku od 18 do 21 rokov, uviedla to vtedy hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová.

Štyria mladíci, ktorí tvrdili, že vedia, kde sa študentka nachádza, navšítivili otca dievčiny v rodinnom dome v Dobšinej. Pýtali si od neho peniaze, keď chcel otec zavolať políciu, mladíci nastúpili do auta a ušli. Polícii sa podarilo vypátrať ich. 

Dostali sa až pred sudcu, ktorý ich uznal vinnými z prečinu nátlaku. Všetci štyria boli podmienečne odsúdení. Traja z nich na 14 mesiacov so skúšobnou dobou 1 a pol roka, štvrtý mladík na 24 mesiacov so skúšobnou dobou 24 mesiacov. "Po podaní obžaloby okresným prokurátorom samosudca vo veci vydal trestný rozkaz a po uznaní viny a uložení trestu táto nadobudla právoplatnosť u odsúdného a dvaja obžalovaní prostredníctvom svojho obhajcu podali vo veci odpor," stojí v rozsudku rožňavského okresného súdu.

Marek
Zobraziť galériu (4)
Marek  (Zdroj: Foto: Facebook, Tip čitateľa)

Dvaja mladíci Dušan M.(21) a Adrián F.(19) sú z Nitry. V čase zmiznutia dievčiny študovali na Strednej odbornej škole technickej v Piešťanoch, tam sa spoznali s dvomi nezamestnanými komplicmi Marekom CH. (18) a Alanom H. (19). Podľa všetkého nezvestnú Ľudmilu zrejme vôbec nepoznali.

Alan
Zobraziť galériu (4)
Alan  (Zdroj: Foto: Facebook, Tip čitateľa)

Ľudka je nezvestná od októbra

Ľudmila Klementová (21) pochádza z Dobšinej, študovala štvrtý rok na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. Naposledy bola videná 24. októbra 2014 krátko pred polnocou. Odišla z diskotéky Luna v Nitre na Kmeťkovej ulici v centre mesta. Podľa dostupných informácií, údajne odišla za svojim bývalým priateľom Jurajom, s ktorým v osudnú noc aj telefonovala, no vraj sa nestretli. Dievčina naposledy telefonovala o 2:32 pravdepodobne s kamarátkou, ktorá bývala na rovnakom internáte pod Zoborom.

Ľudmila (21) zmizla v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB)

Okamžite sa po Ľudmile rozpútalo veľké pátranie, do ktorého sa zapojila polícia, záchranné zložky, ale aj dobrovoľníci. Polícia prijala mnoho oznámení o pohybe dievčiny na rôznych miestach Slovenska. Žiadne oznamy ľudí sa však nepotvrdili. 

Študentka zmizla pred desiatimi mesiacmi. Rodina, ale aj polícia stále prosí verejnosť o pomoc pri pátraní. Ak si spomeniete na niečo, čo by mohlo v prípade pomôcť, alebo čomu ste doteraz neprikladali význam, kontaktujte políciu na čísle 158.

Polícia po študentke stále pátra. Pracuje aj s verziou, že dievčinu uniesli. Pátranie prebieha aj v celom schengenskom priestore. Už vlani rozposlala rodina fotografie po zahraničí, no bezvýsledne. Polícia nedisponuje žiadnou konkrétnou informáciou, kde by sa dievčina mohla nachádzať. 

 

 

 

 

 

Viac o téme: ĽudmilaNitraNezvestnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu