Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO Agresívnych policajtov pribúda: Brutálny útok na ženu, slzný sprej a obušok kvôli veste!

Policajti brutálne spacifikovali útlu ženu v Bratislave Zobraziť galériu (2)
Policajti brutálne spacifikovali útlu ženu v Bratislave (Zdroj: foto: tv joj)

BRATISLAVA - Vodiči v hlavnom meste sú nespokojní so zvolenými postupmi policajtov, ktoré hraničia s násilnou agresiou. Muži zákona berú síce svoju prácu vážne, no hmaty a chvaty, ktoré pri nej volia, sú podľa osobných skúseností zastavených vodičov viac ako neprimerané. Ozvali sa nám čitatelia, ktorí opísali brutálne praktiky mužov zákona, konkrétne išlo o príslušníkov Pohotovostnej motorizovanej jednotky. Iba deň pred tým sa na internete objavilo video, kde vidno, ako policajti surovo zasiahli proti útlej vodičke. Prípadom sa zaoberá sám minister vnútra Robert Kaliňák.

Vaše tipy

"Môj kamarát nemal vestu vpredu, chceli mu zobrať značky. Policajt bol agresívny, správal sa k nemu hrozne, vyťahoval na neho obušok, nastriekal mu kaser dvakrát do očí, nakoniec ho zadržali," opisuje čitateľka kamarátov zážitok s políciou. "Vypočúvali ho, obvinili z napadnutia policajta a pritom mu on nič nespravil," dodáva.

Nepríjemná situácia sa stala Radomírovi, ktorého zastavila policajná hliadka v sobotu 11.októbra okolo pol tretej popoludní v bratislavskej Petržalke na Kutlíkovej ulici.  V aute bol so svojou kamarátkou, ktorá je invalidom.

Opísali nepríjemný zážitok s policajtmi 

"Išli sme v staršom požičanom forde v ľavom jazdnom pruhu vozovky, kde je povolená rýchlosť 70km/h. Polícia stála hneď za neprehľadnou zákrutou. Šli sme v poradí tretie vozidlo. Policajt zamával paličkou, aby sme odstavili auto, no dosť neskoro, pričom stál hneď vedľa svojho služobného voza. Kvôli premávke sme zastavili až pred policajným autom. Hneď, ako pristúpil policajt, napomenul vodiča, že prečo ste neuposlúchli a nezastavili, kde som vám ukázal," opisuje situáciu spolujazdkyňa. Ako ďalej uvádza, policajt vodiča upozornil, že sa nedostatočne venoval riadeniu motorového vozidla. 

Auto nespôsobilé jazdy, útok kaserom

"Počula som, ako sa policajt opýtal, či má vodič vesty aj v kabíne auta, odpovedal mu, že sa ide pozrieť, skontroloval to a odpovedal mu, že nemá. Policajt na to rázne povedal, že vozidlo je nespôsobilé jazdy...?" Následne vodič vytiahol kľúč, spolujazdkyni povedal, aby vystúpila. Položil ho na strechu a vybral sa preč.

"Keď sa vzdialil od auta policajt ho ťahal za tričko, roztrhal mu ho. Vodič išiel na chodník, chcel odísť. Policajt utekal hneď za ním a skočil mu do cesty. Hneď na neho útočil obuškom. Policajt ho chcel udrieť spredu, tak mu obušok od seba odrazil, v žiadnom prípade sa policajta nijak nedotkol!" tvrdí spolujazdkyňa.

Podľa nej, policajt nekonal v zmysle predpisov. Len čo sa odohral incident na chodníku, kričal na policajtku, ktorá stála pri ich služobnom voze, aby zavolala posilu a nahlásila útok na verejného činiteľa. "Policajt odstúpil a poriadne mu nastriekal do očí." Vodič chcel ísť k autu, aby si zobral minerálku a oči si umyl. Policajt na neho údajne kričal, aby sa nepohol a zase mu mal strieknuť do tváre. "Keď som mu minerálku vybrala z auta, policajt na mňa kričal - nedávajte mu nič!" 

Dorazili posily

Krátko na to dorazili na miesto ďalšie dve policajné autá. Radomíra s nasadenými putami predviedli na policajnú stanicu. Pred tým policajti vyzvali ženu, aby odovzdala kľúče aj auto. "Pýtam sa vás slušne, prečo beriete auto, ako sa ja budem môcť dostať odtiaľ a čím ma budú voziť, som invalid a toto auto ma vozí denne. Na to mi odpovedal, že doklady aj kľúče si môžem vyzdvihnúť na polícii," hovorí o zážitkoch spolujazdkyňa. "Policajta som upozornila, že nie som vodič a neviem, čo robiť s autom. Z tej situácie som bola v strese, policajt na mňa striehol. Zapla som výstražné svetlá, uzamkla auto a kľúče podala policajtovi."

Ženu nechali na ceste pri zavretom aute

Spolujazdkyni vrátili občiansky preukaz a s vodičom všetci odišli. Nechali ju stáť na ceste pri zavretom aute. "Zavolala som na políciu 158 a oznámila som im, čo sa tu stalo a že všetci policajti zmizli a nechali ma tam s autom, ktoré síce má výstražné svetlá zapnuté, ale je v jazdnom pruhu a nie je za ním ani výstražný trojuholník," pokračuje žena v opisoch nepríjemných skúseností a dodáva: "Prepájali ma na dve oddelenia a keď ma prepojili na Herliansku, zopakovala som situáciu policajtovi. Hneď sa opýtal nejakého kolegu - Prečo ste auto nepreparkovali, alebo zaň nedali trojuholník? - Na to mu vulgárne kolega odpovedal - Ja to j...m."

Pre ženu nakoniec prišla kamarátka a na miesto dorazil aj majiteľ auta. "Bola som vystresovaná, nik ma tam nepočúval, ani som netušila, kde sa práve nachádzam. Kde sa stratil ten význam hesla na policajnom aute "Pomáhať a chrániť"?

Výsluch na policajnej stanici

Vodiča držali v inkriminovaný deň na policajnej stanici do pol jedenástej v noci. "Bol som obvinený z napadnutia verejného činiteľa!!!" hovorí. Ďalej uviedol, že po spísaní zápisnice ho rovnako v putách previezli k technikovi na Námestie hraničiarov, kde mu odobrali odtlačky prstov, dlaní, DNA a urobili aj fotky pri metri. Potom ho vyviedli von so slovami, že môže ísť. "Na otázku, či ma nemôžu odviesť k autu, mi bolo povedané, že nie sú taxikári. Bolo to o 0.25 hod," dodáva Radomír.

Policajti sa podobnými prípadmi zaoberajú."Každé prípadné porušenie všeobecne záväzného právneho predpisu alebo interných predpisov sa prešetrí," informovala hovorkyňa bratislavských policajtov Tatiana Kurucová.

VIDEO Agresívnych policajtov pribúda:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: foto: tv joj)

VIDEO Brutálneho policajného útoku

Len pred dňom sa na internete objavilo video, ktoré svedčí o agresivite policajtov z PMJ. Zastavili ženu s dcérou na Dolnozemskej ulici v Bratislave. To, čo nasledovalo po tom, je akoby zo zlého akčného filmu. Video budí dojem, že muži zákona mali dočinenia s obávaným zločincom alebo mafiánom na úteku. Zábery sú plné emócií, bezbranná útla žena prosí policajtov so stiahnutým hrdlom: "Prosím vás, nedávajte mi putá." Incident sa podarilo nasnímať jej dcére. Videom a mierou primeranosti policajného zákroku sa už zaoberajú kompetentní na najvyšších miestach.

Po zhliadnutí záznamu, bol nemilo prekvapený aj minister vnútra Robert Kaliňák. Podľa neho, ak sú donucovacie prostriedky použité voči žene, je pre človeka náročné, aby to vôbec dopozeral. Sám pripustil, že zábery zachytené na videu sú nepríjemné. Uistil však, že už podnikol úkony k tomu, aby sa zákrok podrobil kontrole. Sám je zvedavý na výsledky.

Pozrite si reportáž TV Joj

Zásah policajtov

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu