Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Tajná policajná akcia odhalená: Gang chystal únos syna najbohatšej Slovenky!

 Mária Blašková Zobraziť galériu (2)
Mária Blašková (Zdroj: foto: archiv)

BRATISLAVA - Najbohatšia žena Slovenska Mária Blašková prežíva azda najťažšie chvíle svojho života. Vdove po podnikateľovi Ľubomírovi Blaškovi (†36) peniaze ale veľa šťastia nepriniesli. Gang plánoval uniesť jej najmladšieho syna a od boháčky požadoval miliónové výkupné. Blondínka sa na verejnosti neukazuje, o publicitu nestojí a svoje súkromie si prísne stráži. V ostatných dňoch však zažila drámu ako zo zlého hollywoodskeho filmu. Vďaka práci polície sa podarilo boháčkinu rodinu ochrániť.

Podľa informácií týždenníka Plus7dní chceli kriminálnici uniesť jej najmladšieho syna. Zarážajúce je, že svoj plán zosnovali vo väzení, kde si odpykávali trest. Ten im mal čoskoro uplynúť. Za mrežami však naplánavali únos Máriinho syna, ktorý chceli zrealizovať po prepustení na slobodu. Zámer bol jednoduchý, ako sa čo najjednoduchšie dostať k peniazom. Informáciu o plánovanom únose však zachytili policajti, odvážny plán gangstrov zničili.

Polícia Máriu o všetkom informovala a mužov, ktorí plánovali únos, sledovala. Deti však nechcela vystaviť žiadnemu riziku. Medzi kriminálnikmi bol totiž muž, ktorý šialený plán únosu vymyslel a ktorý si už odpykal trest za vraždu.

Vďaka práci polície sa podarilo partiu rozbiť a ženu, ako aj jej deti, ochrániť. Celá akcia prebiehala v prísnom utajení, nevedeli o nej ani Blaškovej najbližší. "Neviem o ničom. Každý vidí len jej peniaze, ale to, že deti vyrastajú bez otca, nevidí nikto. Asi mi to nepovedala, aby som sa nebála. Ľudia sú veľmi zlí," povedala Máriina mama pre týždenník.

Tajná policajná akcia odhalená:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Unicef)

Najbohatšia Slovenka

Mária Blašková figuruje na najvyšších miestach v rebríčkoch najbohatších žien Slovenska. Zdedila miliardové impérium po náhlej smrti svojho manžela Ľubomíra Blaška (†36), ktorý podnikal v energetike a oceliarstve. Mária pochádza zo skromných pomerov z dedinky Chtelnica pri Piešťanoch, kde žila s mamou a dvojčaťom, bratom Igorom. V súčasnosti žije v luxusnej vile na bratislavskej Kolibe. Počas vysokej školy sa vydala a manželovi porodila tri deti. Sen o šťastnom manželstve sa ale rýchlo rozplynul, ako 34-ročná ovdovela. Jej manžel zomrel nečakane na infarkt.

Vdova zdedila rozprávkový majetok. V dedičskom konaní mal byť ohodnotený na vyše 200 miliónov eur (šesť miliárd korún). Nenápadná blondínka sa na verejnosti neukazuje, pred médiami sa nepretŕča a o publicitu nestojí. Najbohatšia Slovenka si svoje súkromie prísne stráži. Média sa o ňu začali viac zaujímať, keď po smrti manžela prenikla informácia, že požičal okolo sto miliónov korún (viac ako 3 milióny eur) Pavlovi Ruskovi, bývalému spolumajiteľovi televízie Markíza a v tom čase aj politikovi.

Bohatá vdova aj napriek svojmu závratnému majetku žije v ústraní a s láskou sa stará o svoje deti. Zdalo by sa, že penieze rodine zabezpečia šťastný život, opak je však pravdou. Bohatstvo nezachránilo jej milovaného muža a deti vystavilo nebezpečenstvu. Smrť manžela brala veľmi ťažko.

Miliardové impérium pomáhajú bohatej vdove riadiť manažéri. Zdedený majetok si užíva, obľubuje cestovanie a golf. Blašková figurovala donendávna v dozornej rade Slovenskej plavby a prístavov. V súčasnosti je členkou dozornej rady v Třineckých železiarňach.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu