Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Colníci zaistili vyše 235 tisíc kusov čínskych cigariet

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LAŽANY - Vyše 235.000 cigariet čínskej značky zaistili v pondelok (29.9.) v katastri obce Lažany prešovskí colníci. Únik na spotrebnej dani vyčíslili na viac ako 22.000 eur.

Colníci vykonávali v pondelok v katastri obce daňový dozor. Pri kontrole nákladného vozidla s bratislavskými evidenčnými číslami objavili pod doskami 11.762 kartónov, t. j. 235.240 kusov cigariet. Spotrebiteľské balenia neboli označené žiadnou kontrolnou známkou.

"Podľa vyjadrenia vodiča o prepravovaných cigaretách mal vedomosť, no predmetné vozidlo nevlastní. V ranných hodinách ho údajne navštívil občan Ukrajiny, ktorý ho požiadal o odvoz cigariet neznámym osobám do obce Jarovnice. Vodič z Michaloviec navyše nevedel predložiť ani vodičské oprávnenie, ani doklady od vozidla," informovala hovorkyňa Colného úradu (CÚ) v Prešove Renáta Kravcová. 

Vozidlo následne transportovali colníci do areálu CÚ v Prešove spolu so zabezpečenými tabakovými výrobkami. Pre podozrenie zo spáchania trestného činu - porušovanie predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru skončil vodič nákladného auta v cele predbežného zadržania s návrhom na jeho vzatie do väzby. "Skutku sa dopustil v podmienečnom prepustení z výkonu trestu odňatia slobody," podotkla Kravcová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu