Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Úspešná akcia kriminalistov: Štyria obvinení a zadržané drogy za 23 000 eur

Úspešná protidrogová akcia Zobraziť galériu (2)
Úspešná protidrogová akcia (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Štyri obvinenia a zadržané drogy v hodnote až 23 tisíc eur sú výsledkom dvoch protidrogových akcií Národnej kriminálnej agentúry. Dvoch mladíkov chytili pri pondelkovej akcii Autobus, ďalších dvoch ešte pri júlovom zásahu pod názvom Spartak.

Dvadsaťšesťročný Róbert z Košíc a rovnako starý Pavol z okresu Spišská Nová Ves chceli distribuovať marihuanu vo svojich okresoch a tak si ju objednali v Čechách. Róbert pre tovar vycestoval pravidelnou linkou Košice-Praha. Ako informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, pri návrate ho na stanici namiesto komplica čakali policajti NaKA. Z množstva zadržanej marihuany by sa dalo pripraviť až 7 000 dávok. Obaja mladíci už čelia obvineniam, hrozí im trest na 10 až 15 rokov. Spracovaný bol aj návrh na ich vzatie do väzby.

Úspešná protidrogová akcia
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Dvadsaťsedemročný Roman z Trnavy a o dva roky starší Matej z Košíc zase vozili drogy požičanými autami z Bratislavy do Košíc a potom ich predávali. Pri zásahu policajti zaistili 150 gramov metamfetamínu, z ktorého by sa dalo pripraviť 2 800 až 11 370 dávok. Hodnota drogy by sa na čiernom trhu vyšplhala až na 15 tisíc eur. Obom obvineným hrozí trest 10 až 15 rokov, Roman je stíhaný vo väzbe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu