Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Polícia chytila dílerov drog, skrývali ich aj pod koreňmi stromov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Žilinská polícia zadržala v uplynulých dňoch pri akcii na Orave dvoch dílerov drog.

Dvojica mužov z Dolného Kubína od septembra 2012 predávala a distribuovala v meste marihuanu, informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová. Drogu 28-ročný Roman nakupoval od ľudí z Čiech a následne ju skrýval na rôznych miestach v Dolnom Kubíne. Počas akcie polícia prehľadala Kiu Ceed, v nej takisto našla drogu, ktorú Roman prevážal.

Ďalšiu marihuanu policajti zaistili v lesnom poraste nad Gacelskou cestou v meste, aj tam ju zadržaný muž ukrýval. Polícia zaistenú rastlinu poslala na expertízu. Podľa predbežných zistení droga obsahovala účinnú látku tetrahydrokanabinol. Z preskúmaného množstva by bolo možné vyrobiť 827 až 2 510 dávok. Druhý zadržaný 28-ročný Róbert si zaobstaral drogu v dvoch mikroténových vreckách, prechovával ich v taške v skrini v byte, v ktorom býval.

Látku počas domovej prehliadky zaistili a tiež poslali na expertízu, z daného množstva by bolo možné vyrobiť 607 až 1 820 dávok. Oboch mužov vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Zároveň na nich spracoval podnet na návrh na vzatie do väzby. V prípade preukázania viny im hrozí desať až pätnásť rokov za mrežami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu