Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Starosta nafúkal dve promile: Vodičák mu nezobrali, veselo si jazdí!

Ján Durmis
Ján Durmis (Zdroj: Foto: urad.zvolen.sk)

VYŠNÝ SKÁLNIK – Starosta malej dedinky v rimavskosobotskom okrese Ján Durmis (50) prednedávnom nafúkal za volantom viac ako dve promile. Na počudovanie, môže ďalej šoférovať, vrátili mu vodičák.

Starostu Vyšného Skálnika Jána Durmisa (50) polícia obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a odsúdili ho v superrýchlom konaní. Dostal peňažný trest 800 eur a zákaz šoférovať na 30 mesiacov. Starosta sa vzdal práva podať odpor. Jeho vodičák sa tak stal neplatným. Odpor ale v zákonom stanovenej lehote podala jeho manželka. Pôvodný rozsudok zrušili. Vodičák mu teda nezobrali a je opäť platný. Informáciu pre Rimava.sk potvrdila banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Starosta neprišiel ani o svoj mandát. Podľa zákona by mu mal zaniknúť, ak by ho právoplatne odsúdili za úmyselný trestný čin. Na súde v Rimavskej Sobote vytýčili nový termín hlavného pojednávania. Ako povedala hovorkyňa krajského súdu Nina Spurná, v prípade právoplatného odsúdenia vodiča vyzvú, aby vodičský preukaz vrátil.

Ján Durmis sedel za volantom Jeepu Grand Cherokee, keď ho začiatkom júna zastavili policajti v obci Hrachovo. Po kontrole dokladov mu dali fúkať. V dychu mu namerali 1,01 mg/l alkoholu, čo v prepočte predstavuje viac ako 2 promile alkoholu v krvi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu