Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Colníci zaistili falzifikáty visiacich zámkov a dámskej obuvi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Bleskovky.sk)

NITRA – Nitrianski colníci zaistili falzifikáty dámskej letnej obuvi a visiace zámky známej značky. Osobám, ktoré tovar uvádzali na trh, hrozí za porušenie predpisov prepadnutie tovaru a pokuta.

„Colníci počas kontroly zameranej na porušovanie práv duševného vlastníctva zistili v jednom z nitrianskych supermarketov, že 126 predávaných visiacich zámkov sú svojím označením a vyhotovením ľahko zameniteľné s výrobkami známeho českého výrobcu a distribútora visiacich zámkov. U tohto tovaru vzniklo podozrenie z porušenia práv duševného vlastníctva a colníci ho predajcovi, ktorým je živnostník z Prievidze, zaistili,“ informoval hovorca Colného úradu Nitra Stanislav Pacher.

Zároveň uviedol, že falzifikáty zaistili aj v predajni obchodnej spoločnosti v Šali. Tam na základe podnetu zhabali 63 párov dámskej letnej obuvi. „Ak sa držiteľ tovaru, v týchto prípadoch predajca a oprávnená osoba dohodnú, bude tovar zničený pod colným dohľadom. Inak bude musieť o osude tovaru rozhodnúť príslušný súd a to na základe podnetu držiteľa práva, v obidvoch prípadoch hrozí predajcom pokuta až do výšky 3 319 eur,“ upozornil Pacher.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu