Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Opilci nás ohrozujú: Vodič ráno nafúkal vyše 2,8 promile

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/ČADCA - Viac ako 2,8 promile nafúkal vodič Škody Superb, ktorého v nedeľu ráno zastavila policajná hliadka v Čadci.

Mužovi zadržali vodičský preukaz a predviedli ho na policajné oddelenie. Štyridsaťtriročného Čadčana obvinili z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Ako informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík, skrátené vyšetrovanie ukončili s návrhom na podanie obžaloby. Obvinenému mužovi v prípade dokázania viny hrozí trest až na jeden rok.

Uplynulý týždeň policajti v Žilinskom kraji odhalili 34 vodičov, ktorí si sadli za volant pod vplyvom alkoholu, 15 z nich malo viac ako jedno promile. Okrem toho zastavili aj 30 podgurážených cyklistov.

Policajti chytili dvoch opitých oslávencov za volantom

Policajti si cez víkend na Duchonke v Topoľčianskom okrese posvietili na šoférov, chytili hneď dvoch podgurážených oslávencov s viac ako jedným promile. V sobotu nadránom zastavili 23-ročného vodiča Opla Astra.

Ako informovala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková, mladíkovi, ktorý v ten deň oslavoval svoje narodeniny, namerali 1,75 promile. V nedeľu dopoludnia zase načapali rovnako starého meninového oslávenca Petra. Tomu zistili 1,65 promile. Obaja už čelia obvineniam z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Ďalších päť vodičov, ktorí sadli za volant pod vplyvom alkoholu, malo menej ako jedno promile. Ako uviedla Čuháková, 28-ročnému vodičovi Fordu Fiesta zistili 0,56 promile, 27-ročný muž na Forde Escort nafúkal 0,62 promile, 24-ročný vodič Toyoty 0,92 promile, 27-ročný šofér Peugeotu 0,48 promile a 27-ročný vodič Suzuki 0,38 promile.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu