Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Traja opilci za volantom: Hrozí im ročné väzenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TRENČÍN - Z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky obvinili dopravní policajti z Trenčianskeho kraja troch vodičov, ktorí jazdili cez uplynulý víkend pod vplyvom alkoholu.

Trest odňatia slobody až na jeden rok hrozí 21-ročnému Ľudovítovi z okresu Prievidza, 30-ročnému Štefanovi z Bánoviec nad Bebravou a 43-ročnému Štefanovi z Prievidze. Dnes o tom informoval trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

Obvinený vodič Ľudovít z okresu Prievidza jazdil 6. júla krátko pred 5.00 h na aute VW Passat v Prievidzi po Nábrežnej ulici, keď ho zastavila a kontrolovala policajná hliadka. Pri kontrole sa vodič podrobil dychovej skúške s výsledkom merania 1,07 mg/l (2,23 promile).

V obci Uhrovec v okrese Bánovce nad Bebravou jazdil 5. júla krátko pred 21.00 h pod vplyvom alkoholu na vozidle VW Transporter obvinený Štefan z Bánoviec nad Bebravou. Dychová skúška u neho potvrdila 0,97 mg/l (2,02 promile).

Piateho júla jazdil pod vplyvom alkoholu aj 43-ročný Štefan z Prievidze. Suzuki SX4 viedol približne o 4.26 h po ceste II/574, medzi obcami Temeš a Liešťany v okrese Prievidza. Dychová skúška u neho ukázala 1,00 mg/l (2,08 promile).

Polícia opätovne upozorňuje vodičov, ktorí pred jazdou požijú alkoholické nápoje a sadnú si za volant, že svojou nezodpovednosťou ohrozujú nielen svoj život a zdravie, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Polícia bude preto naďalej vykonávať v celom Trenčianskom kraji kontroly na zistenie požitia alkoholu vodičmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu