Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Krutí pytliaci: Zastrelili srnu, jej mláďatá chovali doma

Obvinili pytliakov, ktorí zastrelili srnu, jej mláďatá chovali doma Zobraziť galériu (4)
Obvinili pytliakov, ktorí zastrelili srnu, jej mláďatá chovali doma (Zdroj: polícia)

GEMERSKÁ VES - Z prečinu pytliactva spáchaného formou spolupáchateľstva obvinili policajti z Tornale 29-ročného Jozefa z Gemerskej Vsi a 33-ročného Barnabáša z Dlhej Vsi. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová, v nedeľu 18. mája zastrelili srnu a jej dve mláďatá si odniesli domov.

Pytliaci lovili v katastri obce Gemerská Ves v okrese Revúca, na Šankovskej pastvine v lesnom poraste, ktorý patrí do revíru poľovného združenia so sídlom v Gemeri.

Obvinili pytliakov, ktorí zastrelili
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: polícia)

"Pytliaci bez povolenia a v čase hájenia ulovili srnu. Obvinený Jozef ju zastrelil, následne ju spoločne odrali a mäso si odniesli. Po srne ostali dve niekoľkodňové mláďatá, ktoré si rovnako odniesli domov, kde ich chovali. Jedno z mláďat uhynulo a druhé Jozef v stredu 21. mája dobrovoľne vydal policajtom aj so strelnou zbraňou," povedala Faltániová.

Zbraň policajti poslali na expertízne skúmanie. Obvinení svojim konaním spôsobili Poľovnému združeniu Kráľa Mateja so sídlom v Gemeri škodu odhadnutú na 215 eur. Prípad je v štádiu vyšetrovania. Za tento prečin hrozí trest odňatia slobody až na 2 roky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu