Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Chytili zlodeja, ktorý ukradol z košickej záložne šperky za 20-tisíc eur!

Krádež šperkov Zobraziť galériu (3)
Krádež šperkov (Zdroj: TASR)

KOŠICE – Kuklou maskovaný páchateľ prepadol v pondelok (19.5.) okolo 15.00 h jednu z košických záložní na sídlisku Nad jazerom. Kovovou tyčou rozbil sklenené výplne vitrín, odkiaľ ukradol viac ako 120 kusov rôznych šperkov zo žltého a bieleho kovu a ušiel.

"Košickej spoločnosti spôsobil celkovú škodu približne 20.000 eur," informoval dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Šokovaná predavačka zalarmovala políciu. K rýchlemu zadržaniu páchateľa pomohli občania nahlásením jeho popisu a smeru úniku. 

Policajná hliadka zbadala na Golianovej ulici podozrivú osobu na bicykli. Muž sa dal útek cez Ukrajinskú ulicu smerom ku štrkovisku, neďaleko neho zoskočil z bicykla, zahodil tašku s lupom a bežal do poľa. Policajti ho však dobehli a spacifikovali. 

"Následne zaistili aj tašku s tabuľami šperkov a zadržanú osobu predviedli na príslušný útvar. Išlo o 19-ročného Jozefa z okresu Košice-okolie, ktorý sa k činu priznal. Poverený príslušník Policajného zboru po vykonaní procesných úkonov ho obvinil z prečinu krádeže," uviedol Szabó. 

Obvineného umiestnili do cely policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu