Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ľuba dostala za vraždu synčeka (†3) 14 rokov: Sotila ho a nechala utopiť sa v mrazivej vode!

Vrahyňa Ľubomíra H. a osudný rybník Zobraziť galériu (3)
Vrahyňa Ľubomíra H. a osudný rybník (Zdroj: archív)

BUDAPEŠŤ – Maďarskom otriasol pred dvoma rokmi šokujúci prípad Slovenky Ľubomíry H., ktorá v mrazivej vode utopila svojho trojročného synčeka. Chcela sa takto pomstiť jeho otcovi. V ostro sledovanom procese padol včera rozsudok, ktorý je právoplatný. Odvolací súd v maďarskom Györi odsúdil Slovenku na 14 rokov odňatia slobody. Počas niekoľkomesačného procesu vyplávali na povrch šokujúce detaily o smrti malého chlapčeka. Matkina krutosť vás nenechá chladnými.

Ľubomíru H. odsúdili na 14 rokov odňatia slobody za neuveriteľne krutý skutok. V decembri 2012 v mrazivom rybníku v Mosonmagyaróvári chladnokrvne utopila svojho trojročného synčeka.

Prvostupňový súd v Győri vymeral Ľubomíre H. ešte minulého roku 14 rokov. Obžalovaná bola z usmrtenia malého chlapčeka, ale aj za obmedzovanie osobnej slobody. Rozsudok vtedy nenadobudol právoplatnosť, Slovenska sa dovolala. Včera však senát, ktorému predsedal Tamás Kovács, potvrdil jesenný verdikt súdu na prvom stupni. Ženu uznal vinnou z vraždy maloletého a z obmedzovania slobody. V osudný deň totiž zamkla manžela Kristiána H. do kúpeľne, aby jej nezabránil so synčekom odísť. Informovala o tom agentúra MTI, podľa ktorej je rozsudok právoplatný.

Ľuba dostala za vraždu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív)

Taká normálna rodinka

Slovenka žila s manželom Kristiánom z Nemecka v maďarskom meste Mosonmagyaróvár. Spočiatku to bol ideálny vzťah, no na základe ich výpovedí sa dokázalo, že po narodení synčeka sa začal rozvracať. Manžel požiadal o rozvod, to Ľubomíra nezvládla. Súd zveril synčeka do otcovej opatery. Ľubomíra sa na súde priznala, že sa chladnokrvnou vraždou chcela manželovi pomstiť.

Synčeka kruto sotila do mrazivej vody

Otrasný skutok žena spáchala v decembri pred dvoma rokmi. Najprv zamkla manžela v kúpeľni, obliekla synčeka a vybrala sa s ním k rybníku v Mosonmagyaróvári, kde bývali. Prechádzka sa však pre nevinné dieťatko stala osudnou. Ľubomíra, ako sa na súde priznala, vošla s ním do chladnej vody. Tam ho neuveriteľne krutým spôsobom zniesla zo sveta. Chladnokrvne ho sotila do mrazivých vôd, zbabelo ušla a nechala ho utopiť sa. Po hrozivom skutku si uvedomila, čo sa stalo. Jej kroky smerovali na najbližšiu policajnú stanicu, tam sa priznala. 

Na súde tvrdila, že chcela zabiť aj seba, no nedokázala to. Podľa senátu Ľubomíra nie je duševne chorá, no trpí schizofréniou. To však neovplyvnilo jej rozhodovanie a v čase spáchania hrozného činu dokázala rozpoznať jeho následky.

Ľuba dostala za vraždu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív)

Vrahyňa opísala svoju surovosť

Z opisov, ktoré odzneli z úst Slovenky na súde, doslova mrazí. Rybník, v ktorom neviniatko utopila, dobre poznala. Chodili sa tam s manželom kúpať. "Hladina bola zamrznutá, nevedela som aká hlboká je tam voda. Kúsky ľadu mi poranili nohu nad kolenom, neviem pokiaľ mi siahala voda," povedala pred senátom.

V hrozivých opisoch pokračovala, slová vháňajú slzy do očí. "Držala som ho za zadok, on sa ma nedržal. A potom som ho pustila," povedala vrahyňa a dodala: "Keď som ho pustila, chcela som urobiť krok, ale nevedela som pohnúť nohou. Nevedela som, čo mám robiť. Ušla som k autu a keď som sa vrátila späť k jazeru, nevedela som ako mám spáchať samovraždu. Potom som si uvedomila, čo som spravila. Znova som sa tam vrátila, no chlapca som už nevidela. Chcela som ho zachrániť."  

Pitva ukázala, že chlapček v ľadovom rybníku nezamrzol, ale skutočne sa utopil.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu