Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

FOTO obete streľby v Bratislave: Krásnej Renáte (†26) sa vyhrážali kvôli práci na ministerstve!

Vlastimil najprv zastrelil Renátu a potom seba Zobraziť galériu (5)
Vlastimil najprv zastrelil Renátu a potom seba (Zdroj: FB, SITA)

BRATISLAVA – Vražda z pomsty? Spleť záhad okolo piatkovej streľby v centre Bratislavy sa pomaly, ale isto rozmotáva. Polícia potvrdila verziu o vražde Renáty (†26) z obce Veľké Lovce a následnej samovražde Vlastimila (†42) z Bratislavy. Strelec bol údajne podnikateľom a otcom dvoch detí, ktorý sa mal pred ohavným činom mladučkej obeti vyhrážať kvôli jej práci na ministerstve financií.

Motív streľby neďaleko Prezidentského paláca je stále nejasný. Príbuzní však tvrdia, že tragédii predchádzala hádka a vyhrážky Vlastimila na adresu o 16 rokov mladšej Renáty. Tá pochádza z Veľkých Loviec (okres Nové Zámky), no dlhodobo pracovala v Bratislave. Najprv na ministerstve spravodlivosti, neskôr na tlačovom oddelení ministerstva financií. Informovala o tom Tv JOJ vo večernom spravodajstve.

Za Renátou smúti celá obec.
Zobraziť galériu (5)
Za Renátou smúti celá obec.  (Zdroj: FB)

Práve kvôli zmene zamestnania sa mala stať terčom vyhrážok. „Ona robila na ministerstve financií, no tak ju vydieral, ešte ten jej priateľ povedal, že aby to zahlásila policajtom, ona povedala, že už to má pod kontrolou, nemala, zabil ju," povedala televízii so slzami v očiach teta zavraždenej dievčiny. Vlastimil, ktorý bol údajne podnikateľom a mal po sebe zanechať dve deti, mal vraj finančné problémy a dúfal, že Renáta mu pomôže vyhrabať sa z nich.

Po Vlastimilovi údajne ostali dve deti.
Zobraziť galériu (5)
Po Vlastimilovi údajne ostali dve deti.  (Zdroj: FB)

Zastreliť ju mal podľa príbuzných práve kvôli tomu, že mu pomôcť odmietla. Podľa neoverených informácií mal Vlastimil krátko pred streľbou poslať kamarátovi SMS-ku, v ktorej mu poďakoval za všetko, čo preňho spravil a napísal, že sám plánuje urobiť niečo veľké. Špekulácie o tom, že útok mohla vyvolať žiarlivosť, rodina poprela. Renáta vraj s Vlastimilom pár netvorila.

Za krásnou Renátou teraz smúti celá dedina. Účinkovala v miestnom speváckom aj divadelnom súbore. Zúčastnila sa dokonca aj nedávnych fašiangov. Podľa obyvateľov bola veľmi milá a vždy keď mohla, pomohla či poradila.

Renáta bola podľa známych veľmi dobrým a šikovným dievčaťom.
Zobraziť galériu (5)
Renáta bola podľa známych veľmi dobrým a šikovným dievčaťom.  (Zdroj: FB)

Svedkovia počuli 10 výstrelov

Doterajšie vyšetrovanie ukázalo, že v čase okolo 16.30 h pristúpil 42-ročný Vlastimil z Bratislavy k autu značky Škoda Rapid a vytiahol zbraň na 26-ročnú Renátu z okresu Nové Zámky, ktorá v ňom sedela."Spôsobil jej početné strelné poranenia trupu, ktorým na mieste v dôsledku krvácavého šoku podľahla," priblížil Szeiff.

Následne sa tento muž tou istou zbraňou zastrelil v osobnom aute značky Subaru Outlander, ktoré sa nachádzalo pár metrov odtiaľ."Spôsobil si strelné poranenie hlavy - mozgovú smrť, ktorému na mieste podľahol," vysvetlil policajný hovorca. Svedkovia údajne z miesta počuli až 10 výstrelov.

Polícia na mieste zaisťovala stopy.
Zobraziť galériu (5)
Polícia na mieste zaisťovala stopy.  (Zdroj: SITA)

Szeiff informoval, že policajti vykonali úkony smerujúce k objasneniu obzvlášť závažného násilného trestného činu v priebehu niekoľkých hodín. Na prípade naďalej pracujú a vykonávajú ďalšie potrebné procesné úkony. Okolnosti skutku sú podľa hovorcu v týchto chvíľach predmetom vyšetrovania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu