Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Priznanie zlodeja z východu Slovenska, ktorý zabil psa sekerou: My ich jeme!

Majiteľ ukradnutých psov Zobraziť galériu (4)
Majiteľ ukradnutých psov (Zdroj: foto: tv joj)

GELNICA – Neuveriteľne nechutný jedálniček majú obyvatelia osady v obci Kaľava v okrese Gelnica. Vôbec sa netaja tým, že na stoloch majú pravidelne psy. Ako priznali, kupujú ich a potom pripravia k pokrmu. Do hrnca sa bezbranné zvieratá dostávajú často po brutálnej smrti, a to ranami sekerou do hlavy alebo podrezaním. Ostatní obyvatelia sa o svojich domácich miláčikov obávajú, pretože im miznú z dvorov a na Spiši už prestalo platiť, že psy strážia pánov, ale naopak, páni strážia svoje psy.

Zlodeji sa v noci dostali na poľnohospodárske družstvo v obci Hrišovce v okrese Gelnica. Dôvod ich vlámačky bol jednoznačný – o reťaz priviazané psy. Družstvo totiž strážilo päť veľkých psov. Zlodeji však boli "šikovní", prestrihli reťaze, na ktorých boli priviazané.   

Majiteľ, počas vlámania sa zlodejov na družstvo, počul hluk, vyšiel von, no ani vo sne by mu nenapadlo, že by si niekto trúfol na statné psy - čuvače, bernardína, nemeckého ovčiaka a rotvajlera. "Ja so večer vyšiel z domu, pretože štekali psy. Napriek tomu, že som mal baterku v ruke, nevidel som nikoho. Ale zlodeji tam už boli," hovorí Michal Humeňanský pre TV Joj. To, že mu psy zmizli, zistil však až ráno. Našiel totiž roztrhané a zničené kovové reťaze. "Boli to Rómovia," myslel si majiteľ.  

Priznanie zlodeja z východu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Prípadom sa začala zaoberať polícia. V stredu ráno zatkli zlodejov. Tušenie majiteľa psov sa potvrdilo. V neďalekom lese však čakal na policajtov otrasný pohľad. Pohodené časti zvierat, ako aj koža strhnutá z tiel psov naznačovala krutú smrť zvierat. „Psožrúti“ ich pravdepodobne zabíjajú údermi sekerou do hlavy a následne podrežú. Zatknutí muži sa však nijako nebránili.  "Psov jeme. Ani nepočítam, koľko sme ich zjedli," priznal pre televíziu zlodej psov Vladislav Tulej.

Priznanie zlodeja z východu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: tv joj)

"Krompašskí policajti z prečinu krádeže obvinili päť osôb z neďalekej osady," uviedol hovorca košických policajtov Alexander Szabó.

Počas hľadania pozostatkov tiel psov, ktoré zlodeji z družstva ukradli sa našlo početné množstvo iných lebiek a koží zvierat. Ide o dôkaz toho, že psy sú v osade hlavným pokrmom. A aby toho nebolo málo: "My psov aj kupujeme," dodal jeden zo zadržaných zlodejov psov.

Priznanie zlodeja z východu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: tv joj)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu