Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Šokujúce podozrenie z Bratislavy: Budúce slovenské policajtky zneužívali v škole!

Policajná škola a list, ktorý veľa prezrádza Zobraziť galériu (3)
Policajná škola a list, ktorý veľa prezrádza (Zdroj: foto: tv joj)

BRATISLAVA – Z radov policajných škôl sa na verejnosť dostali šokujúce podozrenia. Viaceré redakcie dostali listom podnet, podľa ktorého má v jednej z bratislavských policajných škôl dlhodobo dochádzať k sexuálnemu násiliu žiačok zo strany učiteľov. Prípadom sa intenzívne zaoberá Generálna prokuratúra SR, a rovnako aj inšpekcia ministerstva vnútra.

Slovenskom v posledných dňoch otriasa škandál, ktorý sa mal odohrávať na policajnej akademickej pôde. Mladé policajtky tam mali sexuálne obťažovať dvaja učitelia. Anonymný list, v ktorom sú praktiky, ako aj osobné skúsenosti zneužívaných dievčat podrobne opísane, dostali viaceré redakcie. V liste sa ďalej uvádza, že ženy majú byť úplne bezradné. Podľa informácií TV Joj, to ale dievčatá odmietajú.

Šokujúce podozrenie z Bratislavy:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Nedovolených sexuálnych praktík sa mali dopúšťať dvaja učitelia, jeden z nich má dokonca hodnosť kapitán.  Existuje zoznam, v ktorom je uvedených jedenásť ženských mien. Ide o policajtky, ktoré mali tieto praktiky trpieť odkedy nastúpili do školy. Niektoré z policajtiek nemali ani vedieť, že na zozname sú.

"Volá si nás k sebe do kancelárie na oddelení služobných činností poslucháčov. Tam nás obchytkáva za zadok, prirodzenie a prsia. Dáva nám jazyk do ucha a líže nás po krku," uvádza sa v predmetnom liste.   

Na škole má podľa anonymného listu dokonca platiť „zákon džungle“, čo znamená, že ak učiteľ chce, žiačky s ním musia súložiť.  Príkladom má byť i 23-ročná študentka. „Sťažovala sa, že musí spávať s 54-ročným plukovníkom, ak to tu chce ukončiť bez problémov,“ uvádza sa v liste, v ktorom sa ďalej píše: „Ukáže nám váľandu a vyhráža sa, že ak s ním  nebudeme súložiť, školu nedokončíme.“

Šokujúce podozrenie z Bratislavy:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Autor listu zachádza do detailov a uvádza, že žiačky mali o nepríjemných sexuálnych nátlakoch informovať triednych učiteľov. Tí to mali posunúť nadriadeným. Údajne však všetko zmietlo vedenie školy zo stola.   

"Generálny prokurátor začal okamžite konať a v deň doručenia bol tento poznatok odovzdaný príslušným zložkám policajného zboru," povedala pre TV Joj hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Na prípade sa už teda intenzívne pracuje. Je dôležité spomenúť, že na doručenom liste nie je  žiadny rukopis, čo vzbudzuje podozrenie, že môže ísť o osobnú pomstu anonymu a text na celom dokumente je vymyslený. Ako to je v skutočnosti, odhalí až policajné vyšetrovanie.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu