Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Polícia obvinila organizovaný gang prevádzačov: Hrozí im až 10 rokov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Polícia obvinila štyroch prevádzačov, ktorí fungovali ako organizovaná skupina. Hrozí im väzenie na sedem až desať rokov. O prípade, na ktorom pracovala Národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície, informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

"Keď migranti prileteli na viedenské letisko, vyzdvihol ich 52-ročný Čech a priviezol ich do Bratislavy. Odtiaľ s časťou migrantov odcestoval do Českej republiky. Druhú časť migrantov odovzdal ďalšiemu členovi, a ten, snažiac sa zachovať anonymitu, zabezpečil vodičov na odvoz migrantov do malej dedinky v okrese Zlaté Moravce," informovala Baloghová. Tam ich ubytovali, zinkasovali peniaze za prevoz a nasledovala ich ďalšia cesta, najčastejšie do Francúzska, Nemecka alebo iných štátov Európskej únie. 

Obvinení však využívali na páchanie trestnej činnosti rôzne spôsoby. Ďalším bol podľa hovorkyne prevoz Vietnamcov z Rumunska a Bulharska do Maďarska, odtiaľ na Slovensko a potom do ďalších štátov Európskej únie.

"Nakoľko stopy nelegálnej spolupráce viedli do Českej republiky, slovenská polícia oslovila českých kolegov, výsledkom čoho je vznesenie obvinenia v oboch krajinách," informovala Baloghová. Dodala, že na Slovensku sú obvinené štyri osoby vo veku 40, 41, 49 a 51 rokov. Jeden z nich je vo väzbe v Českej republike, jeden vo výkone trestu v Taliansku a dvaja sú stíhaní na slobode.

Baloghová na záver uviedla, že protimigračná jednotka cudzineckej polície minulý rok odhalila osem prípadov prevádzačstva páchaného organizovanou skupinou. Obvinili 45 ľudí, ktorí sa mali obohatiť o viac ako 2,3 milióna eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu