Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Chlapci vyčíňali na cintoríne: Vznikla škoda

Chlapci vyčíňali na cintoríne v obci Dolné Dubové Zobraziť galériu (5)
Chlapci vyčíňali na cintoríne v obci Dolné Dubové (Zdroj: SITA)

DOLNÉ DUBOVÉ - Polícia vypátrala mladíkov, ktorí sú podozriví z vyčíňania na cintoríne v obci Dolné Dubové v okrese Trnava. Mladíci si nedeľu 2. februára krátili tým, že na miestnom cintoríne pobrali z viacerých hrobov sklené kahance alebo povytŕhali z hrobov svietniky a tieto hádzali do náhrobných kameňov. Svojím konaním poškodili celkovo 15 hrobových miest a spôsobili škodu 280 eur.

Polícii boli páchatelia zakrátko známi a obvineniu z hanobenia miesta posledného odpočinku čelí jeden z dvojice, 14-ročný miestny mladík. "Jeho kamarát je maloletý, má len deväť rokov, tak nie je možné voči nemu viesť trestné stíhanie. Za takýto skutok môže byť v zmysle zákona uložený trest odňatia slobody na dva roky, u mladistvého sa trest kráti na polovicu," informovala dnes krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.

"Za zamyslenie určite stojí spôsob trávenia voľného času v nedeľu popoludní. Títo chlapci nezvolili vhodný spôsob. Možno ak by sa nenudili, ak by niekde športovali alebo sa venovali iným zmysluplným činnostiam, nepotrebovali by rozbíjať kahance na cintoríne," dodala hovorkyňa

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu