Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Osudové minúty pred smrteľnou streľbou v Trenčíne: Janu (†31) zabil po odchode policajtov!

Krásna Jana vykrvácala v rodinnom podniku Zobraziť galériu (4)
Krásna Jana vykrvácala v rodinnom podniku (Zdroj: TASR, FB)

TRENČÍN - Čo presne sa v bare dialo? Polícia dnes zverejnila mrazivé detaily drámy, ktorá sa v nedeľu popoludní odohrávala v centre Trenčína. Expolicajt Peter (†42) tam v jednom z miestnych podnikov zastrelil krásnu čašníčku Janu (†31) a potom namieril zbraň proti sebe. Aké je pozadie jeho otrasného činu, dohnala ho k streľbe chorobná žiarlivosť?

Bývalý policajt Peter v nedeľu krátko po 13:30 vošiel do pivárne U tuláka na ulici Dolné Hony v Trenčíne, kde Jana brigádovala ako čašníčka. Podľa polície bol opitý a s dievčinou sa chcel porozprávať. "Mladá žena komunikáciu s ním odmietla a povedala, že privolá policajtov, čo aj urobila," uviedla trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová. Peter sa zľakol a do príchodu polície z baru ušiel.

Janu muži zákona vypočuli a hoci nechcela podávať trestné oznámenie, po Petrovi spustili pátranie. V okolí podniku, ani na ulici Dolné Hony ho však nenašli a tak ho hľadali po celom meste. Peter sa medzitým do podniku vrátil. Krátko pred 15:00 vošiel dnu, avšak už so zbraňou v ruke. V tom čase bol v bare okrem Jany ešte jeden zákazník, ktorému sa podarilo ujsť a zavolať políciu. Jana sa tiež pokúšala o útek, no Peter ju dobehol. "Muž ju prenasledoval a niekoľko krát ju zasiahol do oblasti hrudníka. V dôsledku strelných zranení mladá žena utrpela hemoragický šok a zomrela," dodala Antalová.

Jankine posledné Vianoce.
Zobraziť galériu (4)
Jankine posledné Vianoce.  (Zdroj: FB)

Hneď po tom zbraň obrátil aj proti sebe. Strelil si do hlavy a bol na mieste mŕtvy. Na miesto tragédie medzitým dorazila polícia, ktorú privolal vystrašený zákazník. Neskôr sa pred barom objavili aj príbuzní nebohej Jany. Ulicami sa rozozvučal srdcervúci krik a plač. "Povedzte mi, že to nie je pravda!" kričala jej matka, ktorá mihom sekundy prišla o to najdrahšie na svete.

Streľba v Trenčíne
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Jana len nedávno doštudovala právo na vysokej škole a v bare brigádovala ako čašníčka. Má ísť o rodinný podnik, v ktorom jej matka figuruje ako jedna zo spolumajiteliek. S Petrom sa údajne poznala už dlhšiu dobu. Podľa známych bol do nej beznádejne zaľúbený, no ona ho neustále odmietala, čo sa jej nakoniec zrejme stalo aj osudným.

Vražedná zbraň, ktorou Peter pripravil o život Janu aj seba, mal podľa polície v legálnej držbe. V minulosti pracoval na železničnej polícii, odkiaľ ho mali prepustiť po tom, čo postrelil človeka. Čo ho dohnalo k tak otrasnému činu, ostáva záhadou. "Vyšetrovatelia pracujú s viacerými verziami uvedeného skutku," povedala Antalová. Veľkú úlohu pravdepodobne zohrala žiarlivosť a hnev z neustáleho odmietania. Telá Jany i Petra budú dnes podrobené pitve. Polícia prípad naďalej prešetruje.

Streľba v Trenčíne
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu