Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Streľba na krtíšskeho prokurátora: Polícia už má v rukách podozrivého!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VEĽKÝ KRTÍŠ - Opäť terčom útoku! V obci Seľany (okres Veľký Krtíš) sa vo štvrtok večer strieľalo. Neznámy páchateľ tam mal údajne namieriť zbraň na Gabriela Geška, okresného prokurátora vo Veľkom Krtíši a postreliť ho do nohy.

K streľbe došlo vo štvrtok krátko po 20:00. Privolaní záchranári na mieste našli muža s postrelenou nohou. "Muž utrpel ľahké strelné poranenie v oblasti členka," povedal nám hovorca záchranárov Boris Chmel. Podľa medializovaných informácií ide o okresného prokurátora vo Veľkom Krtíši Gabriela Geška.

Zraneného prokurátora sanitka odviezla do nemocnice vo Veľkom Krtíši a jeho stav je momentálne stabilizovaný. Jeho nemocničnú izbu strážia muži zákona. Tí už majú v rukách aj prvého podozrivého. "Prebiehajú procesné úkony, súčasťou ktorých je aj výsluch zadržanej podozrivej osoby. Akékoľvek bližši informácie k prípadu nebudeme poskytovať," stojí v stanovisku Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Nejde pritom o prvý útok na osobu Gabriela Geška. V septembri minulého roka mu neznámi páchatelia podpálili a zničili Škodu Fábiu, ktorú mal odparkovanú na ulici, kde býva. Pri požiari našťastie nikto nebol zranení a hasiči ako pravdepodobnú príčinu jeho vzniku určili podpaľačstvo. V decembri mu zas niekto do strechy auta pred bytovkou zabodol čakan. Podľa polície však štvrtkový útok s tými minuloročnými nesúvisí. "Chceme zdôrazniť, že predchádzajúce útoky na majetok prokurátora s týmto prípadom absolútne nesúvisia," píše sa v stanovisku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu