Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Padlo prvé obvinenie v prípade Šimonkovej (†1,5) smrti: Pochybil kontrolór výťahov

Chodba polikliniky, kde sa stala tragédia Zobraziť galériu (3)
Chodba polikliniky, kde sa stala tragédia (Zdroj: archív)

HUMENNÉ – Po troch mesiacoch od obrovskej tragédie v humenskej poliklinike konečne padlo prvé obvinenie. Po nešťastnom páde do výťahovej šachty zomrel na následky ťažkých zranení len jedenapolročný Šimonko. Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie voči 53-ročnému Humenčanovi. Má ísť o muža, ktorého si majiteľ polikliniky najal, aby v objekte vykonával pravidelné kontroly výťahov.

"Na základe znaleckého posudku bolo obvinenie z prečinu všeobecného ohrozenia vznesené 53-ročnému Humenčanovi," uviedla pre TV Joj prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Podľa medializovaných informácií, obvinený je majiteľ firmy, s ktorou poliklinika podpísala zmluvu na vykonávanie pravidelných kontrol výťahov. Ak mu preukážu vinu, hrozí mu trest odňatia slobody na dva až päť rokov. Humenčan má však proti obvineniu podať sťažnosť.

Padlo prvé obvinenie v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív)

Obrovská tragédia sa v humenskej poliklinike stala 18. októbra predpoludním, keď pri vystupovaní z výťahu spadol do výťahovej šachty len jedenapolročný Šimonko po tom, čo sa kabína náhle pohla. Zrejme pre chybu výťahov, ale aj kvôli neuveriteľnej zhode nešťastných okolností pri vyťahovaní kočíka z pohybujúcej sa kabíny chlapček vypadol. Padal do šachty hlbokej 18 metrov. Na následky ťažkých zranení o niekoľko hodín zomrel.  

animácia nešťastnej udalosti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Vyšetrovatelia vychádzali z výsledkov výskumného ústavu dopravného, kde skontrolovali riadiacu jednotku výťahu. Pravdepodobne najviac zavážil znalecký posudok z odboru stavebníctva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu