Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Štefan (46) si odsedí 6 rokov: Tehotnú ženu predal za 3 500 eur do Rakúska!

Štefan György (druhý zľava) v sprievode policajtov
Štefan György (druhý zľava) v sprievode policajtov (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA – Nepodmienečný trest odňatia slobody vo výmere šesť rokov za zločin obchodovania s ľuďmi a drogový delikt uložil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 46-ročného Štefana Györgya z Rimavskej Soboty.

György zlákal tehotnú Renátu do Viedne pod zámienkou, že bude opatrovateľkou jeho dvoch maloletých detí. V Rakúsku však György nútil Renátu vykonávať prostitúciu v istom bare a peniaze odovzdávať jemu.

Neskôr György Renátu s jej súhlasom a s vidinou lepšieho zárobku „predal“ za 3 500 eur na prostitúciu do Nemecka. Noví „majitelia“ však Renátu v Braunschweigu nútili bitkou a drogami k prostitúcii v jednom uzamknutom byte. Renáte sa podarilo ujsť po niekoľkých týždňoch a vrátiť sa na Slovensko, kde vec oznámila polícii. Drogový prečin spáchal György tým, že v jeho bunde a v dcérinom osobnom aute sa našla marihuana. 

Okresný súd v Rimavskej Sobote uznal Štefana Györgya za vinného za zločin obchodovania s ľuďmi a drogový delikt a uložil mu trest osem rokov odňatia slobody, ktorý potvrdil aj krajský súd. Po náleze Ústavného súdu SR o nesprávnej aplikácii asperačnej zásady Györgyovi povolili obnovu konania, ale prvostupňový senát mu uložil opäť osem rokov nepodmienečne. György sa proti tomu odvolal s tým, že sa zmenili podmienky pre ukladanie trestu. Krajský súd v Banskej Bystrici jeho dôvody uznal a trest znížil z osem na šesť rokov väzenia. Zohľadnil pritom skutočnosť, že predchádzajúce tresty boli u Györgya zahladené.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu