Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Desivé zrážky na cestách: Pri Kraľovanoch zomrela Dana (†39), pri Rožňave 69-ročný muž

Ilustračný obrázok
Ilustračný obrázok (Zdroj: polícia)

KRAĽOVANY/BOHÚŇOVO – K obrovským tragédiám došlo dnes v ranných hodinách. Pri obidvoch hrozivých dopravných nehodách vyhasol ľudský život. Na ceste medzi obcami Kraľovany a Stankovce vošla vodička (†39) Felície do protismeru. Kamionista ju doslova zrámoval z cesty. Desivú zrážku s kamiónom, žiaľ, neprežila. Rovnako neprežil 69-ročný vodič hroznú zrážku pri obci Bohúňovo s iným autom. Na mieste zomrel.

Prvý pracovný deň po sviatkoch a prázdninách, ako aj zhustená premávka sa podpísali pod tragické dopravné nehody.

Tragédia pri Kraľovanoch

Na rovnej ceste v okrese Dolný Kubín medzi Martinom a Ružomberkom pri obci Kraľovany sa dnes ráno po 8-mej hodine zrazil kamión so Škodou Felícia. „Vodička (†39) Škody Felícia zo Sučian viedla vozidlo v smere od Martina na Ružomberok. Za presne nezistených okolností prešla do protismeru a vošla do jazdnej dráhy oproti jazdiacemu vodičovi poľského kamióna,“ uviedla hovorkyňa žilinských policajtov Jana Balogová.

Náraz bol taký silný, že hrozivú zrážku neprežila Dana M.(†39), ktorá auto šoférovala. Na mieste okamžite zasahovali privolaní záchranári, ktorí však žene už nedokázali pomôcť: „Záchranári skonštatovali už len smrť 39-ročnej ženy. Tá svojim zraneniam na mieste podľahla,“ povedal hovorca záchranárov Boris Chmel.

Počas tragickej nehody prechádzal týmto úsekom aj vodič strieborného Peugeotu: „V tejto súvislosti polícia žiada občanov o pomoc pri stotožnení vodiča strieborného Peugeotu combi, ktorý uvedeným úsekom cesty prechádzal a mohol by poskytnúť informácie objasňujúce okolnosti vzniku dopravnej nehody,“ žiada hovorkyňa.

Tragédia pri Rožňave

Len pol hodinu po siedmej ráno došlo na opačnej strane Slovenska k ďalšej tragickej nehode. Na ceste pri obci Bohúňovo, okr. Rožňava sa zrazili dve osobné autá. Hrozivú zrážku neprežil jeden z vodičov (†69).

Vodič (37) z Lemešian (okr. Prešov), jazdil na aute Kia Sportige od Plešivca smerom na Bohúňovo. "Pred obcou Bohúňovo sa pri obiehaní nákladného vozidla čelne zrazil s protiidúcim autom Citroen Jumper, ktoré viedol 69-ročný Bratislavčan. Pri dopravnej nehode vodič Citroena utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol," uviedol hovorca košických policajtov Alexander Szabó. Na vozidlách vznikla celková škoda vo výške 16 tisíc eur.

„Záchranári na mieste skonštatovali smrť 69-ročného muža. Dvoch mužov pri vedomí so stredne ťažkými poraneniami previezli do nemocnice v Rožňave,“ povedal hovorca záchranárov Boris Chmel.

Požitie alkoholu u vodičov bude zistené až po odobratí a vyšetrení krvi. Bližšie okolnosti nehody sú predmetom vyšetrovania.

   

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu