Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Zbytočné úmrtie klenotu medzi rušňovodičmi: Danu (†39) zabila pirátska jazda vodiča!

Dana vo vraku nemala šancu prežiť Zobraziť galériu (4)
Dana vo vraku nemala šancu prežiť (Zdroj: FB, Tv Markíza)

KRAĽOVANY - Výnimočná, obľúbená a vždy usmievavá. Taká bola podľa kolegov a známych rušňovodička Dana M. (†39) zo Sučian, ktorá v utorok ráno doplatila na riskovanie vodiča Peugeotu a po zrážke s kamiónom v Kraľovanoch zahynula vo vraku vlastného auta. Chýbali jej pritom už len dva kilometre, aby sa bezpečne dostala do práce, ktorú tak milovala.

Dana bola jednou z troch žien medzi dvoma tisíckami mužov, ktorá sa odvážila sadnúť do rušňa a riadiť niekoľkotonové kolosy. Ako rušňovodička mala za sebou roky skúseností a dokázala sa vysporiadať so všemožnými ťažkými situáciami v doprave. Nakoniec sa jej však stala osudnou cesta autom, ktorým v utorok ráno mierila do práce.  

Pár minút po ôsmej prešla pri obci Kraľovany do protismeru, kde ju doslova zmietol z cesty poľský kamión. Z jej auta po náraze ostali len kopy šrotu a pri pohľade na zábery z miesta je jasné, že to nemala šancu prežiť. "Na mieste nehody vyhasol život vodičky," potvrdila žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová. Do práce Dane pritom chýbali už len dva kilometre, kolegovia zo železnice však na ňu čakali už márne.

Zbytočné úmrtie klenotu medzi
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TvMarkíza)

Polícia po nehode rozbehla pátranie po vodičovi strieborného Peuegeotu combi, ktorý mal v čase nehody prechádzať okolo a mohol dopomôcť vo vyšetrovaní. Nakoniec sa však ukázalo, že zrejme práve on má zrážku a smrť rušňovodičky na svedomí. "Predbiehalo ma osobné auto, ale oproti išli aj iné autá. Mohol sa ešte zaradiť predo mňa, lebo tam mal dosť miesta, no on predbiehal ďalej. Tá žena sa mu chcela uhnúť, bol tam zmätok. Nakoniec mi ona vletela pod kamión," opísal minúty pred zrážkou pre Tv Markíza vodič poľského kamiónu, pod ktorého kolesami Dana zahynula.

Zbytočné úmrtie klenotu medzi
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TvMarkíza)

Vodiča Peugeotu polícia údajne vypátrala ešte v utorok podvečer. Dane, matke dvoch detí a obľúbenej rušňovodičke, to už však život nevráti. Povolanie, ktoré si našla v inzeráte, milovala a nedala naň dopustiť. "Vždy sa mi toto povolanie páčilo, ale nikdy som nemyslela, že by ho mohla robiť aj žena. Inak by som sa na to dala už dávno," vyhlásila pred rokom. Podľa kolegov bola milá, usmievavá a v kolektíve veľmi obľúbená. Polícia prípad tragickej nehody naďalej prešetruje a neposkytuje bližšie informácie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu