Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nezodpovedný starosta jazdil opitý: Nafúkal 1,6 promile

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Peňažný trest päťsto eur za jazdu pod vplyvom alkoholu uložil sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici 45-ročnému starostovi obce Králiky Ivanovi Š..

Súd rozhodol trestným rozkazom v skrátenom konaní hneď po tom, ako sa starostov delikt zistil. Rozhodnutie nie je právoplatné, starosta môže voči nemu podať odpor.

Starosta jazdil v noci z 18. na 19. decembra po obci Králiky na vozidle Škoda Fabia. Pred jednou hodinou ho kontrolovala policajná hliadka, ktorá pri skúške zistila starostovi v dychu viac ako 1,3 promile alkoholu. Pri opakovanom teste po necelej hodine starosta nafúkal ešte viac, vyše 1,6 promile.

Sudca rozhodol v skrátenom konaní trestným rozkazom. Za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky uložil starostovi peňažný trest päťsto eur a na jeden rok mu zakázal viesť motorové vozidlá.
V prípade, že starosta podá voči verdiktu v stanovenej lehote odpor, súd bude musieť vec prerokovať na hlavnom pojednávaní. Po právoplatnosti súdneho rozhodnutia príde starosta o mandát.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu