Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Muži obvinení zo zabitia zlodeja (†40) sú stíhaní na slobode

Tento mladík mal Slava dobiť na smrť
Tento mladík mal Slava dobiť na smrť (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA/ŠAĽA - Dvaja muži, obvinení po tragickom prepade v rodinnom dome v Trnovci nad Váhom v okrese Šaľa, sú stíhaní na slobode.

"Na 25-ročného obvineného Michala dal vyšetrovateľ podnet na väzobné trestné stíhanie. Okresná prokuratúra však tento podnet neakceptovala a obvinený bude stíhaný na slobode," uviedla nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Nočný prepad sa skončil smrťou jedného z páchateľov. V pondelok nadránom vtrhli dvaja muži do domu rómskej rodiny, kde spalo osem ľudí, útok domácich neprežil 40-ročný Slavomír. Po výsledkoch pitvy vyšetrovateľ zo zabitia obvinil dvoch domácich vo veku 14 a 25 rokov.

Podľa doterajších informácií sa páchatelia s výkrikmi, že ide o policajnú akciu, dostali cez okno do domu. Slavomír útok neprežil, druhý z páchateľov ušiel, polícia po ňom stále pátra. Michala, ktorý bol tom čase ešte v kontakte so zbitým vlamačom, zadržali policajti na mieste, uviedla Čuháková. Incident polícia stále vyšetruje. Trestná sadzba v takomto prípade je sedem až desať rokov, v prípade mladistvých sa znižuje na polovicu.

Podľa príbuzných prepadnutej rodiny si muži zrejme prišli po peniaze. „V poslednom čase prišli k peniazom, niečo zdedili a kúpili si v dedine niekoľko domov. Preto ich asi aj prepadli. Teraz sa tu bojíme, aby sa niečo nezomlelo," povedal jeden z bratrancov, ktorý žije v Trnovci nad Váhom.

Ďalší, ktorý je vzdialeným príbuzným, dodal, že sa iba bránili. „Dvaja muži rozbili v noci okno, vliezli do domu a zaútočili. Dokonca jeden z nich silno udrel aj šestnásťročného chlapca a rozbil mu ústa,“ dodal. 

Starosta obce Ján Hrabovský povedal, že nešlo o problémovú rodinu a takýto prípad majú v obci po prvýkrát. Má však informácie, že približne pred dvoma týždňami im niekto rozbil okno a domáci sa pravdepodobne na útočníkov pripravili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu