Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Galantskí policajti sa nenudili, objasnili viaceré krádeže a vlámania

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Famous)

GALANTA - Galantskí policajti objasnili ďalšiu lúpež. V pondelok (9.12.) v skorých ranných hodinách prepadol neznámy muž v areáli galantskej nemocnice 70-ročnú ženu. Sotil ju do chrbta a keď padla na zem, tak ju okradol. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Ako uviedla, žena mala v čiernej kabelke 115 eur v hotovosti, zdravotnú dokumentáciu a osobné doklady. Páchateľ spôsobil staršej žene tržnú ranu na čele a pomliaždenie nosa. Zo zranení sa bude zotavovať podľa predbežnej lekárskej správy asi desať dní.

"Operatívnou činnosťou polícia zistila, že lúpež má na svedomí 24-ročný muž z Galanty. Vyšetrovateľ ho vo štvrtok (12.12.) obvinil zo zločinu lúpeže, za čo mu hrozí väzenie na sedem až 12 rokov," spresnila hovorkyňa. 

Iba pár hodín po krádeži zadržali policajti z Jelky 22-ročného muža z okresu Galanta, ktorý sa vlámal do auta. Páchateľ v utorok (10.12.) v noci si vyhliadol v obci Jelka osobné auto Škoda Felicia, z ktorého ukradol takmer nové autorádio. Polícia ho na druhý zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia.

"Vyšetrovateľ ho vo štvrtok (12.12.) obvinil z krádeže. Zároveň spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie, pretože sa opakovane dopúšťa majetkovej trestnej činnosti a je predpoklad, že v nej bude pokračovať," uviedla Linkešová. Na základe príkazu sudcu ho polícia eskortovala do ústavu na výkon väzby. Za krádež mu hrozí až dvojročné väzenie. 

Z prečinu krádeže a porušovania domovej slobody obvinili v týchto dňoch policajti zo Šoporne 29-ročného muža, ktorý sa 17. novembra vlámal cez balkón do prízemného bytu v obci Šoporňa. "Odniesol si z neho domáce kino, DVD prehrávač a LCD televízor. Záujem mal aj o desať víťazných športových pohárov a osobné doklady. Poškodenému, 41-ročnému majiteľovi spôsobil krádežou škodu 1300 eur," priblížila Linkešová s tým, že polícia časť ukradnutých vecí našla a zaistila. Víťazné poháre sa tak čoskoro vrátia majiteľovi. Obvinenému hrozí za krádež väzenie až na dva roky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu