Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Hon na prefíkaných zlodejov z Ružomberka: Pomôžte ich nájsť, čaká vás odmena!

Údajných zlodejov zachytili bezpečnostné kamery
Údajných zlodejov zachytili bezpečnostné kamery (Zdroj: YouTube)

RUŽOMBEROK - Videli ste ich? Zúfalý majiteľ obchodu so športovým oblečením v Ružomberku prosí o pomoc pri pátraní po údajných zlodejoch, ktorí ho minulý týždeň mali obrať o hodnotné zimné bundy. V prípade, že pomôžete prefíkaných dlhoprstých vypátrať, finančná odmena vás neminie.

Minulý týždeň v stredu vstúpili pred 12-tou do obchodu s outdoorovým oblečením Adam Sport v Ružomberku muž a žena, ktorí sa sprvu tvárili ako bežní zákazníci, neskôr sa však ukázalo, že doň nezavítali s úmyslom nakupovať, ale kradnúť. Muž si v spolupráci s komplickou vyberie postupne dve goretexové bundy v celkovej hodnote vyše 800 eur a skúša si ich v kabínke. Po niekoľkých minútach z nej vychádza s ruksakom na chrbte, v ktorom zrejme odnáša aj bohatý lup.   

Podľa Patrika Luptáka, majiteľa Adam Sportu, pritom nejde o ich prvú zlodejskú akciu, v Ružomberku sú tým údajne známi. "Pravidelne vo vianočnom čase sa objavujú po viacerých predajniach a využívajú pracovnú zaneprázdnenosť predajcov ku krádežiam hodnotných vecí na ďalší predaj," napísal nám. Keďže zlodejskú dvojicu sa dodnes nepodarilo vypátrať, rozhodol sa o pomoc požiadať aj verejnosť.

"Prosím o pomoc pri usvedčení páchateľa, páchateľky ktorý dňa 11.12.2013 o 12.15 ukradol 2ks Gore-tex bundy v predajni Adam Sport Ružomberok," vyzýva majiteľ. Ak by ste údajných zlodejov na záberoch z bezpečnostnej kamery, ktorá zachytáva celý priebeh ich kradnutia, spoznali, neváhajte a ozvite sa na čísle 0915 824 928, priamo v predajni Adam Sport v Ružomberku, alebo napíšte e-mail na luptak.patrik@gmail.com. V prípade, že dopomôžete k vypátraniu páchateľov, čaká vás lákavá finančná odmena 250 eur.  

Krádežou v obchode sa zaoberá aj polícia, ktorá ihneď spustila pátranie. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin krádeže," povedal nám žilinský policajný hovorca Radko Moravčík. V prípade, že zlodeja dolapia, hrozí mu až 2-ročný trest.

VIDEO Zlodejská akcia v obchode so športovým oblečením

Zlodeji v Adam Sport 2

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu