Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Opilci zrazili chodcov a utiekli: Takéto tresty dostali!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici sa dnes zaoberal protizákonným konaním 23-ročného vysokoškoláka Patrika Ninca z Lučenca a 39-ročného Mareka Svinčiaka z Modrého Kameňa.

Obaja šoférovali opití, narazili do chodcov a neposkytli im pomoc. Kým obeť študentovej opitosti sa zo zranení dostala, Svinčiak chodca prešiel a ten na následky zranení zomrel na mieste nehody.
Vysokoškolák sa k svojmu konaniu priznal a prvostupňový súd v Lučenci mu uložil peňažný trest tristo eur a na tridsať mesiacov mu zakázal šoférovať.

Prokurátor však požadoval prísnejší trest vzhľadom na závažnosť študentovho konania. Odvolací senát to akceptoval a rozsudok rozšíril o trest odňatia slobody na štrnásť mesiacov s podmienečným odkladom na dva roky. Peňažný trest i zákaz činnosti ponechal.

Svinčiakovi prvostupňový súd vo Veľkom Krtíši uložil trest odňatia slobody štyri roky nepodmienečne a na päť rokov mu zakázal šoférovať. Svinčiak sa odvolal, ale jeho dôvody senát krajského súdu neakceptoval. Vzhľadom na to, že Svinčiak dostal trest nad dva roky, predseda senátu nariadil jeho výkon a eskorta odviedla odsúdenca priamo do väzenia.

Vinníci okrem toho, že boli opití, mali spoločné aj to, že pred nehodou s kamarátmi popíjali na diskotékach. Pri návrate domov nevenovali dostatočnú pozornosť vedeniu vozidla a situácii na vozovke. Patrik Ninc zavinil dopravnú nehodu asi o tretej hodine nadránom na štátnej ceste pri obci Uhorské v okrese Poltár. To, že zrazil človeka, sa dozvedel až od policajtov.

Svinčiak jazdil s kamarátmi nadránom okolo štvrtej v Modrom Kameni a smeroval do miestnej časti Prše. Za jednou zákrutou prehliadol chodca Vladimíra, ktorý sedel na vozovke a prešiel ho. Po nehode zastavil, ale potom z miesta ušiel. Pritom zrazil človeka, s ktorým na diskotéke predtým vypil spolu „nejaké to pivo“. Študent mal v čase nehody viac ako dve promile alkoholu a Svinčiak 1,4 promile.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu