Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Podvodník od babičky (74) vylákal až trikrát peniaze

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/TRENČÍN - Dôverčivú 74-ročnú Trenčanku obral podvodník až trikrát o peniaze. Tridsaťštyriročný Milan jej zavolal pod iným menom a požiadal ju o 500 eur na prevoz mŕtveho syna zo zahraničia. Použil už overený trik, nahovoril jej, že pre peniaze príde jeho zamestnanec.

Podvodník však prišiel osobne, o čom starenka vôbec netušila. Ochotnej babičke ešte podpísal papier o pôžičke a odišiel. Po pár dňoch sa ozval znovu, tentokrát chcel 800 eur na drahý prevoz synovho tela. Dôchodkyňa mu znovu uverila a peniaze mu dala.

Ako informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, poslednýkrát požiadal o 150 eur. Peniaze mali byť pre geodeta, aby sa mu podarilo predať pozemky a z utŕžených peňazí aj vyplatil pôžičku, podvodník znovu uspel. Páchateľa po pár mesiacoch odhalili a obvinili ho z podvodu. V prípade dokázania viny mu hrozí trest až na dva roky.

Polícia znovu upozorňuje najmä starších ľudí, aby neboli dôverčiví a nedávali peniaze cudzím ľuďom. Podvodníci sa vždy vynájdu, ochotne svoje obete zavezú priamo k bankomatu, dokonca aj priamo do banky. Podobné telefonáty by si u svojich najbližších mali ihneď overiť.

Chceli peniaze z cudzieho účtu, čelia obvineniam

Z cudzieho účtu si chceli vybrať peniaze, 42-ročná Gizela a 36-ročný Ivan si vyslúžili obvinenie z podvodu v štádiu pokusu. Dvojica prišla do jednej z bratislavských bánk a chceli takmer 300 eur zo študentského účtu, ktorý patrí 24-ročnej žene.

Pomôcť im k tomu malo ručne vypísané splnomocnenie. Plány im však nevyšli, privolaná hliadka oboch zadržala a predviedla na policajné oddelenie. Prípad riešia v tzv. "super rýchlom konaní". Obvineným v prípade dokázania viny hrozí až dvojročný trest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu