Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Korunného svedka v mafiánskych vraždách chceli zabiť: Má vraj fotografie gangstrov s politikmi!

Svedok Krajčík bol vraj pravou rukou Mišenku
Svedok Krajčík bol vraj pravou rukou Mišenku (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA – Muža, ktorý sa roky pohyboval v mafiánskom prostredí, má zrejme niekto poriadne v zuboch. Prevrátil totiž kabát a svojich bývalých komplicov usvedčuje, ako sa dá. Na korunného svedka Jána Krajčíka, ktorý má čo povedať v mnohých kauzách z podsvetia, niekto strieľal. Stalo sa tak kvôli tomu, že vie, ako sám tvrdí, o všetkom, čo sa za posledných dvadsať rokov šuchlo v mafiánskom prostredí?

Streľba na Krajčíkovo auto sa mala stať ešte koncom septembra, počas jazdy na ceste medzi Piešťanmi a Topoľčanmi. Policajti z Národnej kriminálnej agentúry dostali v inkriminovanú nedeľu ráno informáciu o streľbe a hneď vyštartovali na miesto útoku. Krajčíkov terénny voz zasiahlo niekoľko striel, no jemu samotnému sa nič nestalo.

Podľa hovorcu policajného prezídia Michala Slivku, ktorý sa vyjadril pre týždenník Plus 7 dní: „Vec bola klasifikovaná ako pokus o úkladnú vraždu. V prípade doposiaľ nebola zadržaná ani obvinené žiadna osoba.“

Podľa dostupných informácií sa špekuluje aj nad tým, že Krajčík si dal voz rozstrieľať sám.

Supersvedok Ján Krajčík

Krajčík sa mnoho rokov pohyboval v mafiánskom prostredí, aby nakoniec svedčil v rôznych kauzách. Tvrdí o sebe, že bol pravou rukou Viliama Mišenku, ktorý je obvinený z piatich vrážd.

Ako sa sám o sebe vyjadril, je vagabund. Ústa si otvoril kvôli tomu, aby si zachránil kožu, pretože mu hrozilo doživotie. Sám sa zúčastnil na niektorých vraždách a práve vďaka svedectvu nie je zo žiadnej obvinený, a teda si veselo behá po slobode, i keď možno s obavami.

Supersvedok, nie je teda hocijaký svedok, ale práve taký, ktorý je pre vyšetrovateľov najťažších zločinov najváženejší. Istý čas bol pod policajnou ochranou ako chránený svedok. Policajti ho ukrývali mimo našej krajiny, no spod ochrany sám vystúpil.

Svedčí proti zvučným menám

Práve vďaka jeho výpovedi naháňajú Karola Mella, ktorý sa momentálne ukrýva v Belize. Vďaka jeho svedectvu zadržali a na Slovensko priviezli Mišenku, ktorý sa ukrýval vo Venezuele, a obvinilo ho z piatich vrážd. Svedok, ktorému sa rozviazal jazyk, svedčil proti exprokurátorovi Mamrákovi. Práve Krajčíkov hlas počuť na nahrávke, ktorá má Mamráka usvedčiť z korupcie. Vypovedá aj proti údajnému bossovi nitrianskeho podsvetia Ľubošovi Ferusovi.

Prípady, v ktorých vystupuje ako kľúčový svedok, sú nie len pre políciu tie najbrutálnejšie a najzávažnejšie. Presne ukázal na miesto, kde je pochované telo Jozefa Gudábu v Bojnej, ktorého popravili dvoma výstrelmi a zakopali. Dal do povedomia aj pätnásť rokov starú vraždu mäsiara Františka Marka, o ktorej nikto nevedel. Údajne ho strelili do srdca a chatu, v ktorej bol, podpálili spolu s telom. Zoznam mafiánskych popráv, v ktorých figuruje ako svedok zďaleka nekončí. Nechýbajú medzi nimi popravy Jána Krišku, Jozefa Mišenku a Petra Čongrádyho.

Ako vidieť, motívov na Krajčíkovo odstránenie mohlo byť niekoľko. Vraj disponuje aj fotografiami, na ktorých má byť Mišenka s vplyvnými ľuďmi z politického a prokurátorského podsvetia. Fotografie, ktoré by podľa neho zničili veľa ľudí, má pre vlastnú ochranu.

Incident proti osobe Jána Krajčíka, ktorý sa stal koncom septembra a nesie všetky znaky mafiánskych praktík, nie je jediný. Ako sám pre týždenník povedal: „Bol som postrelený, zasiahli ma siedmimi ranami do brucha a nôh, operoval ma zverolekár, zhoreli mi tri autá a pod dvoma vozidlami som našiel bombu.“

Aj keď je Ján Krajčík pre políciu kľúčovým svedkom, nie všetky jeho svedectvá pred súdom obstáli.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu