Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Veľké varovanie: Po Slovensku behá mimoriadne nebezpečený policajt, má zbraň!

Ján Antoška
Ján Antoška (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Inšpekcia Ministerstva vnútra (MV) SR obvinila štyroch páchateľov organizovanej skupiny za pokračovací zločin lúpeže. Medzi obvinenými je aj príslušník Policajného zboru. Lúpežné prepadnutia predajní COOP Jednota vo Važci a Pribyline a pracovníka Slovenskej pošty v Ludrovej vykonali organizovaným spôsobom od 23. júla do 30. septembra.

Polícia SR a Inšpekcia MV SR žiadajú verejnosť o pomoc pri pátraní po Jánovi Antoškovi, ktorý je v súčasnosti na úteku. Obvinený môže byť ozbrojený a je po ňom vyhlásené pátranie. Informovala o tom dnes hovorkyňa MV SR Lucia Kirinovičová.

Ján Antoška je bydliskom zo Žiaru a ovláda bojové umenie. Podľa správy Inšpekcie MV SR ide o obzvlášť nebezpečného páchateľa. Môže sa preukazovať služobným preukazom príslušníka policajného zboru č. 298 675, vydaným na jeho meno a s jeho fotografiou a odznakom služby kriminálnej polície č. 3054.

Dve lúpežné prepadnutia sa odohrali v pondelok ráno v obci Važec (okres Liptovský Mikuláš). Najskôr medzi siedmou a ôsmou hodinou ráno kuklami maskovaná dvojica vtrhla do predajne neďaleko železničnej stanice. Z pokladnice zobrali niekoľko sto eur. O necelých desať minút sa obeťou lúpežníkov stali zamestnanci druhej predajne, ktorá je pri ceste smerujúcej k Važeckej jaskyni.

Krátko po lúpeži našli pri ceste v smere na Brezno zhorený WV Passat. Nie je vylúčené, že obidve lúpeže má na svedomí tá istá dvojica. Či dve lúpeže súvisia so zapáleným autom, zisťujú kriminalisti. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu