Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO, ktoré nenechalo chladným ani primátora: Róm s krompáčom desí deti!

Muž sa promenádoval s krompáčom a hulákal na celú ulicu
Muž sa promenádoval s krompáčom a hulákal na celú ulicu (Zdroj: YouTube)

RIMAVSKÁ SOBOTA - Majú toho dosť! Obyvatelia Rimavskej Soboty sa rozhodli radikálne zakročiť proti dvom rodinám, ktoré im na sídlisku na Českej a Sedliackej ulici strpčujú život. Ich pohár trpezlivosti pretiekol pri poslednom incidente, keď jeden z Rómov s krompáčom v ruke hulákal a strašil na ulici medzi malými deťmi. Primátor však nad problémovými rodinami palicu neláme a rozhodol sa im dať ešte poslednú šancu.

U rodín, ktoré žijú v bytovkách na Českej a Sedliackej ulici, sú vraj hádky a konflikty na dennom poriadku. Primátorovi na stole pribúdajú stále nové a nové sťažnosti a tak sa rozhodol proti nim zakročiť. Zavolal si ich na "koberček" a stanovil im striktné podmienky. Buď sa polepšia, alebo sa budú musieť vysťahovať. Výzvu prijali. "Poviem vám otvorene, prisahali mi na ich deti, že tam bude pokoj a poriadok," povedal pre portál rimava.sk primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko.

Medzi sťažnosťami, ktoré má v meste na starosti hlavný kontrolór Ladislav Šťavina sa však našli aj také, čo pochádzajú od samotných Rómov. Aj im údajne napäté vzťahy so susedmi nevyhovujú. "Sťažovateľmi sú dôchodcovia obývajúci bytovky, ako aj samotní Rómovia, ktorí poukazujú na pretrvávajúce rozpory medzi obyvateľmi a inými rómskymi rodinami,“ uviedol Šťavina.

Nespokojní obyvatelia majú dokonca aj dôkazy o tom, že na uliciach ich sídliska to niekedy vyzerá ako na divokom západe. Stačí spomenúť incident spred troch mesiacov, kedy jeden z Rómov po ulici chodil s krompáčom a krikom desil malé deti hrajúce sa opodiaľ. Tragikomickú scénku natočil na video obyvateľ bytovky na Českej ulici a o nezávideniahodný pohľad sa podelil aj s "internetovou" verejnosťou.

Primátor vraj zasahoval aj v tomto prípade, no stále verí, že rodiny svoj sľub o poslušnosti dodržia. Dal im ešte poslednú šancu. Nájomnú zmluvu im predĺžil na dva mesiace a pokiaľ niekto z nich počas tohto obdobia svoj sľub poruší, budú okamžite vysťahovaní.

Obyvateľom to však k dobrému spánku neprispelo. V meste sa totiž objavujú reči o tom, že namiesto budovy miestneho internátu majú vyrásť sociálne byty pre Rómov a primátor si chce do Rimavskej Soboty priniesť celý Luník IX. Tieto špekulácie však označil za výmysel a vysvetlil, že ide o byty pre sociálne slabšie rodiny, nie pre Rómov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu