Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Dán (29) sa chcel vyhnúť kontrole, pri úniku pred políciou spôsobil nehodu

Hraničný prechod
Hraničný prechod (Zdroj: TASR)

SOBRANCE - Priestupku v zmysle zákona o pobyte cudzincov sa úmyselným vyhnutím hraničnej kontrole dopustil vo štvrtok 19. septembra štátny príslušník Dánska. Muži zákona ho následne po zadržaní umiestnili do policajnej cely.

Hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície v Sobranciach Agnesa Kopernická informovala, že cudzinca po prekročení hraničného priechodu vo Vyšnom Nemeckom, najprv zastavovali hraniční policajti, avšak ten na ich výzvy nereagoval a pokračoval v jazde smerom na Michalovce. 

"Do prenasledovania motorového vozidla sa následne zapojili aj hliadky Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach. Cudzinec pri unikaní pred policajtmi spôsobil dopravnú nehodu," dodala Kopernická. 

Hovorca KR PZ v Košiciach Alexander Szabó v tejto súvislosti uviedol, že 29-ročný občan Dánska s vozidlom, ktoré riadil, havaroval na Ulici Štefana Kukuru v Michalovciach. Po prerazení obrubníka nabúral do odstaveného osobného motorového vozidla Citroën C3. 

"Vodič sa podrobil dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu, namerali mu hodnotu 0,62 mg/l alkoholu (1,29 promile). Na vozidle značky Citroën C3 spôsobil škodu približne 1000 eur," konkretizoval Szabó.

Občana Dánska obvinila polícia z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a umiestnila do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu