Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Nezvestný Dávid (15), po neúspešných útekoch kvôli zubárovi, je konečne doma

Dávid Meluš
Dávid Meluš (Zdroj: polícia)

TOPOĽČANY – Nezvestného Dávida Meluša z Krnče, ktorý utiekol ešte začiatkom septembra kvôli tomu, že sa bál zubára, konečne našli. Po svojom „výlete“, pri ktorom ho hľadali topoľčianski policajti, stovka vojakov, psovodi i vrtuľník, ho našli v Rakúsku. Po prvotnom nájdení však znova ušiel, no včera ho našli už po druhýkrát. Konečne je doma. Definitívne.

Od začiatku septembra policajti hľadali nezvestného 15-ročného Dávida Meluša z Krnče. Ten ušiel zo strachu pred zubárom. Policajtom sa ho podarilo nájsť v rakúskom Salzburgu. Na odpočívadle diaľnice si ho všimli rakúski policajti, ktorí okamžite kontaktovali slovenskú políciu. Chlapca dočasne umiestnili do sociálneho zariadenia pre mladistvých v Salzburgu, kde si pre svojho syna mali prísť rodičia. Dávid Meluš však zo sociálneho zariadenia v Salzburgu ušiel. Pátranie po ňom teda pokračovalo ďalej.

Včera ho konečne opäť našli, tentokrát v rakúskom Innsbrucku. Na Slovensku Dávida vypočuli policajti. Podľa hovorkyne nitrianskych policajtov Renáty Čuhákovej: „Ako motív svojho úteku uviedol strach zo zubného lekára. Po úteku zo zubnej ambulancie v Solčanoch prešiel pešo desiatky kilometrov a nakoniec nastúpil vo Veľkých Bieliciach (okres Partizánske) do vlaku smerom do Bratislavy a odtiaľ pokračoval do Viedne. Ďalej cestoval  stopom do Salzburgu a Innsbrucku, kde jeho plány znovu skrížila polícia.“

Napriek tomu, že zub ho už nebolel a líce mu samovoľne odpuchlo, sa ku strachu zo zubára pridal aj strach z návratu domov. Policajti však nezistili, že by chlapcovi pred útekom niekto ubližoval alebo ho šikanoval.

Ako sám povedal, počas svojej cesty sa dohováral po anglicky a žil z peňazí, ktoré mal pri sebe. Prostredníctvom Wi-Fi pripojenia sa dokonca dostal aj k informáciám o pátraní po ňom, napriek tomu bol však rozhodnutý unikať ďalej. „Pri jeho návrate asistovala aj sociálna kuratela,“ spresnila Čuháková.  

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu