Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Havaroval zástupca šéfa prešovskej polície: Bez potrestania si veselo jazdí ďalej

František Leško Zobraziť galériu (4)
František Leško

BRATISLAVA – Na východe Slovenska sa stala dopravná nehoda. Nebolo by to nič výnimočné, ale zaujímavý je fakt, že ešte koncom júla ju zavinil prešovský policajný funkcionár. Ten zatiaľ nebol potrestaný. Je toho dôvodom to, že incident vyšetruje jeho priamy podriadený?

Dopravná nehoda, ktorá sa stala medzi Sabinovom a Orkucanmi nebola ničím výnimočná. Môže sa stať naozaj komukoľvek. A aj sa stala. Jedno auto totiž riadil súčasný zástupca a v minulosti prešovský krajský policajný riaditeľ.

Dopravná nehoda spôsobená policajtom
Zobraziť galériu (4)

Ako uvádza TV Joj podľa svedka nehody vodič prešiel do protismeru, kde zadnou časťou svojho vozidla narazil do Škody Fabia a vyletel z vozovky v protismere. Policajný funkcionár František Leško, ktorý nehodu spôsobil, nič netají, všetko priznáva a celú vinu berie na seba. Leško bol v minulosti sám dopravným policajtom: "V jednej ľavotočivej zákrute som vzhľadom k podmienkam, ktoré boli, možno mal ísť pomalšie ako som išiel," tvrdí.

Dopravná nehoda spôsobená policajtom
Zobraziť galériu (4)

Pri nehode síce nezistili požitie alkoholu, no na rozdiel od iných podobných prípadov, mu nikto nezadržal vodičský preukaz, a teda bez problémov jazdí.

Pravdepodobne ide o konflikt záujmov, lebo nehodu ako dopravný priestupok šetrí funkcionárov podriadený. Jeho spis však bude slúžiť aj ako podklad pre policajného prezidenta. Ten rozhodne o objektívnom treste svojho podriadeného, teda  Františka Leška.  "Som pripravený znášať akékoľvek rozhodnutie pána prezidenta," dodáva Leško.

Dopravná nehoda spôsobená policajtom
Zobraziť galériu (4)

Dopravný analytik Jozef Drahovský k prípadu povedal, že je tu problém v konflikte záujmov, lebo nadriadený má vlastne dohliadať na podriadených vo vyšetrovaní svojej vlastnej nehody.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu