Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Jána (†43) roztrhal v lese výbuch: Zostali po ňom tri deti, matka sa zrútila!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

CABOV – Včera v doobedňajších hodinách sa stala obrovská tragédia neďaleko obce Cabov vo Vranovskom okrese. Mužovi vybuchla v neďalekom lese zrejme v rukách munícia a na mieste zomrel. Večer ho mŕtveho našli príbuzní.

V nedeľu ráno odišiel Ján F. (†43) zo svojho domu do lesa, večer sa však nevrátil. Vybrali sa ho teda hľadať príbuzní. Našli ho už však mŕtveho. Pravdepodobne v rukách mu vybuchla munícia.  

Ako píšu noviny.sk o mužovi bolo známe, že vyhľadával nevybuchnuté munície. Jeho záľuba sa mu nakoniec stala osudnou. Podľa dostupných informácií, muž v nedeľu ráno odišiel do lesa. Okolo štvrť na jedenásť doobeda začuli obyvatelia obce podivný výbuch. Vtedy ešte netušili, že jeho následkom zomrel ich spoluobčan, otec troch detí. Rodina, ako aj priatelia ostali v šoku.

K jeho matke v osudný deň vo večerných hodinách privolali záchranku, pretože nezvládla šokujúcu informáciu o synovom úmrtí. „Záchranári ošetrili v obci Cabov pred polnocou 73-ročnú Annu F., matku muža, ktorý zahynul pri výbuchu munície. Bola v psychickom šoku.“ informoval hovorca záchranárov Boris Chmel.

Munícia mužovi pravdepodobne vybuchla v rukách, v lese totiž nebola žiadna jama, ktorá by nasvedčovala, že nálož by explodovala v nej.

Polícia vo Vranove nad Topľou už začala trestné stíhanie za zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami v súbehu s prečinom poškodzovania a znehodnocovania archeologického dedičstva a prečinom usmrtenia. Podaľ prešovskej policajnej hovorkyne Jany Migaľovej: "Včera čase okolo 10:00 hod v lesnom poraste v katastrálnom území obce Cabov, na vrchu zvanom Mazolín, okr. Vranov n/T,  došlo k neoprávnenému vyhľadaniu doposiaľ presne nezisteného typu vojenskej munície pochádzajúcej spred roku 1946."  Ako ďalej dodáva: "Pri následnej neodbornej manipulácie s touto muníciou došlo k jej explózii a k usmrteniu 43 ročného muža z obce Cabov." 

Telo muža bolo nájdené krátko pre polnocou uvedeného dňa.  

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu