Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Nešťastie na trati: Muž (†62) skoncoval so svojim životom

Nešťastie na trati Zobraziť galériu (3)
Nešťastie na trati

ŽIAR NAD HRONOM – Obrovské nešťastie sa stalo na železničnej stanici v Žiari nad Hronom. Svoj život sa tam rozhodol ukončiť 62-ročný muž, ktorý skočil rovno pod prichádzajúci vlak. Cestujúci tak uviazli na peróne.

Muž si na prekvapenie nevybral pre skoncovanie so svojim životom opustené miesto koľajiska, ale priamo vlakovú stanicu. Nikto si ho však nevšimol, pretože bolo ráno a každý sa zrejme ponáhľal za svojimi každodennými povinnosťami. Starší muž teda zrejme využil ranný chaos na vlakovej stanici. Ku koľajniciam prišiel nepozorovane. Tragédii už rušňovodič nedokázal zabrániť.

nešťastie na trati
Zobraziť galériu (3)

Ako pre Tv Joj uviedla banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková: "Muž mal vstúpiť priamo pred prichádzajúci vlak.“  Podľa slov Daniely Detersovej z komunikačného odboru Železníc Slovenskej republiky išlo pravdepodobne o samovraždu.

Mužovo telo po nešťastnej tragédii ostalo zakliesnené na koľajniciach, pod vlakovou súpravou. Nedokázali pomôcť už ani záchranári. Ľudia prítomní na stanici ostali zhrození a v šoku z tragickej udalosti, ktorú niektorí videli aj na vlastné oči. Po nešťastí čakali na peróne desiatky minút, kým policajti povolili vlaku opäť vyraziť. Podľa informácií železníc, nehoda spôsobila meškanie vlaku 68 minút.

nešťastie na trati
Zobraziť galériu (3)

Polícia zistila totožnosť mŕtveho. Bol to vysokoškolsky vzdelaný, 62-ročný muž. Čo bolo príčinou jeho konania doteraz nie je známe. Rušňovodič, ktorý bol priamym účastníkom otrasnej udalosti, už ďalej v jazde nepokračoval. Vystriedal ho kolega. Podľa Detersovej je totiž v takýchto prípadoch rušňovodič po vykonaní dychovej skúšky vystriedaný iným rušňovodičom. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu